Matthäus: Sajnálom a magyar futballt, de ez az edző hibája

Míg Németország megteheti, hogy pihenteti a legjobbjait, addig Magyarország nem.

Havasi Zsolt
2017. 06. 14. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid, a Nemzeti Sportnak adott interjújában sarkos gondolatokat fogalmazott meg a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus. Bár a német szakember nem látta az Andorra elleni mérkőzést, mentális problémát sejt a vereség hátterében.

Matthäus értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sokan pihentek vagy hiányoztak a nagyobb nevek közül. „A kapitány feladata a legerősebb csapatot összeállítani” – tette hozzá. Szerinte természetes, hogy együtt kell működni a klubokkal, de a válogatott érdeke az elsődleges.

„Amikor én voltam szövetségi kapitány, nem segített senki, nem álltak mögém a klubok, sem a kormány, sem a szövetség” – mondta. Úgy látja, ezzel szemben jelenleg minden feltétel adott, ugyanakkor élni kell ezzel a lehetőséggel.

Matthäus kiemelte, míg Németország megteheti, hogy pihenteti a legjobbjait, addig Magyarország nem.

„Sajnálom a magyar futballt, de ez a német edző hibája”

– egészítette ki gondolatait a korábbi német válogatott. Ugyan elismerte Storck Eb-n elért eredményét, ám azért hozzátette, gondolni kellett volna a folytatásra.

Arra a felvetésre, hogy Dárdai Storckot sportigazgatónak javasolta, nem kapitánynak, azt mondta:

„Lehet, de valaki mégiscsak szerződtette nagy fizetésért. Ismerem a számokat ” 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.