Nikolics Andorra helyett máshol szórja a gólokat

Most az Atlanta ellen talált be az amerikai liga gólzsákja.

Gabay Balázs
2017. 06. 12. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja megszerezte 12. gólját új csapata, a Chicago Fire színeiben. Az Atlanta ellen 2-0-ra megnyert meccs első találatát szerezte büntetőből, ezzel továbbra is vezeti az amerikai liga (MLS) gólvadászatát.

„Fontos győzelem egy konferenciarivális ellen, visszavágtunk az Atlantának az idegenbeli vereségért. Nagyot harcolt a csapat, nekem volt helyzetem, kapufám, és jött a gól is. A 12. a szezonban” – írta a csatár a Facebookon.

Nikolics nem volt benne a válogatott keretben az Oroszország és Andorra elleni meccseken, amire sokan felkapták a fejüket, hiszen egyrészt ugyanúgy rugdossa a gólokat, mint korábbi csapataiban, a Videotonban és a Legia Warszawában – mindkettőben gólkirály lett –, másfelől Böde, Priskin és Szalai is hiányzott sérülés és egyéb okok miatt, így mindössze Balogh Norbert és Eppel Márton volt elöl. A két meccsen egyetlen gólt sem sikerült szerezni.

A szerb gyökerű támadó a Nemzeti Sport hétfői számában azt mondta, megbeszélte Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, hogy ezúttal Amerikában marad, ugyanis két fontos bajnokija volt, és nem akarta, hogy kiessen a ritmusból. Viszont ha ősszel is számít rá a kapitány a lettek és a portugálok elleni meccsen, szívesen jön. Hozzátette: megdöbbentette az Andorra elleni vereség, meg se fordult a fejében, hogy ez megtörténhet.

A csúfos kudarccal végződő vb-selejtezőről itt írtunk.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.