Nikolics büntetőt rontott, kiesett a csapata a kupából

A Chicago Fire-nek a Cincinnati bravúrokat halmozó kapusával gyűlt meg a baja. Videó!

Gabay Balázs
2017. 06. 29. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nikolics Nemanja, a Chicago Fire csatára ezúttal is kulcsszerepet játszott csapatában, de most nem ő lett a Cincinnati elleni mérkőzés hőse. A magyar válogatott támadója az amerikai Open Cupban, vagyis az ottani nemzeti kupában lépett pályára a legjobb 16 között.

A csapatok sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem találtak be, ebben azonban Nikolicsnak is része volt: a 105. percben nagy helyzetben hibázott az amerikai bajnokság góllövőlistáját vezető futballista. Pár percre rá a Cincinnati gólt szerzett, de a játékvezető nem adta meg a találatot.

Jöhettek a tizenegyesek, amelyek során a Cincinnati kapusa, Mitch Hildebrandt három büntetőt, köztük Nikolicsét is megfogta, ő lett a meccs hőse. Nikolics nem is lőtte rosszul, de a bal sarokba tartó labdát kitornázta a hálóőr.

A Sporting Kansas Cityt erősítő Sallói Dániel ugyan nem lépett pályára, de csapata idegenben legyőzte a Houston Dynamót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.