Orbán meglengette a selyemzsinórt Storck előtt

Az amszterdami vereség jutott eszébe a válogatott újabb megszégyenüléséről. Akkor Egervárinak mennie kellett.

MN
2017. 06. 12. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konkrétumok említése nélkül felelt Orbán Viktor a Bernd Storck megbízatásáról szóló kérdésre, de a választ akár burkolt ítéletként is lehet értelmezni: az ATV riportere arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy le kell-e mondania a szövetségi kapitánynak, miután a magyar válogatott megalázó vereséget szenvedett Andorrától.

A kormányfő szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség élén olyan emberek vannak, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek a futballvilágon kívül is. Az a vezetés van az MLSZ-ben, amelyik a megsemmisítő, 8-1-es amszterdami vereség után is megtalálta a helyes utat – jelentette ki. „Mindannyian abban bízhatunk, hogy Csányi Sándor elnök úr és csapata kellő mérlegelés után bölcs döntést hoz. Ebben van minden reményünk” – fogalmazott Orbán Viktor.

Megjegyzése nemcsak 2013-as amszterdami bukást idézte fel, de azt is, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány a vereség miatt lemondott posztjáról.

Orbánnál határozottabban fogalmazott Tállai András adóügyi államtitkár: a NAV és a mezőkövesdi sportklub vezetője szerint Bernd Storcknak már a lefújást követően azonnal le kellett volna mondania. „Ez kilencven perc volt, de több mindent jelez, például azt, hogy a magyar labdarúgás nem jó irányban halad” – mondta az államtitkár.

Az ATV-nek nyilatkozó további kormánypárti politikusok Tállainál puhábban vagy éppen kitérően válaszoltak a szövetségi kapitány ügyében: Simicskó István honvédelmi miniszter szerint az MLSZ-nek kell eldöntenie, hogy Storckkal vagy nélküle képzeli el a folytatást. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a témáról csak annyit mondott, hogy ő jól futballozik, de nem ért a sportpolitikához, a futballpolitikához. Harrach Péter, a KDNP elnöke úgy látja, hogy Storcknak nem kell lemondania, indoklásként pedig saját ifjúkorával példálózott: bár jó tanuló volt, néha ő is kapott rossz jegyet. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára nem is tudta, ki az a Bernd Storck. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke pedig nem meglepő módon felháborodott a kérdésen, amelyre szerinte nem tiszte egy politikusnak válaszolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.