Storck az utolsó pillanatban lemondta az interjút

Nem ment el a köztévébe, közleményben indokolt. Lehet, hogy már a lemondásra készül.

Gabay Balázs
2017. 06. 12. 5:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este a stúdióba várta volna az M4 Sport Bernd Storckot, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A riporter némiképp kényes helyzetbe keveredett, az üres széknek kellett felolvasnia a kérdéseit, ugyanis a tréner nem sokkal az adás kezdete előtt lemondta a beszélgetést. Ezzel a közleménnyel indokolt.

„Sajnálattal mondtam le a mai interjút. Nem vagyok az az ember, aki szeret kapkodva dönteni, nyilatkozni. A mostani helyzet különleges, így nekem is több időre van szükségem, hogy összefoglaljam és megosszam a nézőkkel, a magyar válogatott szurkolóival a mondandómat. A jövőben – mint eddig is – nyitott vagyok a megkeresésekre, és szívesen elmondom a véleményem!”

A magyar válogatott óriási meglepetésre és sokak felháborodására 1-0-s vereséget szenvedett az amatőr labdarúgókkal pályára lépő Andorra elleni idegenbeli vb-selejtezőn. A meccs után a kiutazó magyar szurkolók indulatosan vonták felelősségre a csapatot a lelátón, és levettették a játékosokkal a mezt . Dzsudzsák Balázs könnyek közepette nyilatkozott, Gulácsi Péter kapus pedig azt mondta, ilyen nem történhet meg.

Bernd Storck a lefújást követően így értékelt:

„Egy ilyen mérkőzés után nem lehet mást tenni, mint bocsánatot kérni a szurkolóktól. Engem is bánt és frusztrál a vereség. Tudtuk, hogy kellemetlen meccs vár ránk, s a dolgunkat nehezítette, hogy hamar vesztes helyzetbe kerültünk, és azt a kevés esélyt sem sikerült kihasználni, ami adódott előttünk. Ez egy óriási blamázs, nem lehet megbocsátani. Nem lehet a körülményekre sem fogni a vereséget, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, én leszek az első, aki ezt megteszi. Nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, ami hatékony lehetett volna Andorra játéka ellen, ellenfelünk pedig a gólja után túlnőtt magán, és saját tudása fölött futballozott. Ez a pillanat nem alkalmas arra, hogy a jövőről beszéljünk, meg kell emészteni a mérkőzést. Az biztos, hogy ilyen teljesítménnyel nem tudunk nemzetközi szinten boldogulni, mindenkinek el kell gondolkodnia a kialakult helyzeten.”

A ferencvárosi C közép csoport internetes oldalán azt írják, hogy a szövetség László Csaba kinevezését fontolgatja Storck helyére. A magyar edző legutóbb Dunaszerdahelyen dolgozott, előtte volt már a Ferencváros, a skót Hearts, a belga Charleroi és a litván, illetve az ugandai válogatott trénere is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vasárnapi közleményében azt írta, ezen a héten az elnökség meghallgatja a kapitány beszámolóját az andorrai vereségről és a kialakult helyzetről. 

A német edzőnek egyébként 2018. június 30-ig szól a szerződése, amely nemcsak a szövetségi kapitányságot foglalja magában. Ő a magyar válogatott sportigazgatója is, ami azt jelenti, hogy a teljes magyar utánpótlást is felügyeli egy személyben. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.