Storck csalódott: lesz, akit nem hív meg a keretbe

„Rengeteg balszerencsés körülmény játszott szerepet” – mondta a szövetségi kapitány.

MN
2017. 06. 17. 7:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pokoli este volt, az érzelmek kavarogtak bennem, olyan szituációba kerültem, amilyenre nem számítottam – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akit az Andorra elleni vb-selejtező elveszítése (0–1) után néhány nappal megerősítettek posztján.

Kitért arra is, hogy felajánlotta Csányi Sándornak lemondását, aki akkor arra kérte, ne hozza ezt nyilvánosságra, hogy az elnökség dönthessen sorsáról.

„Nincs bocsánat a vereségünkre, ugyanakkor rengeteg balszerencsés körülmény játszott szerepet a selejtező alakulásában. Ez nem kifogás, ezek tények” – jelentette ki. Mint mondta, az Európa-bajnokságon huszonhárom fitt és erős futballistája volt. „Ketten, Juhász Roland és Király Gábor a torna után visszavonultak, maradt huszonegy, ebből leveszem a két kapust, az már csak tizenkilenc mezőnyjátékos. Az andorrai mérkőzés előtt nem kevesebb mint tíz futballistám jelentett sérültet. Ez finoman szólva sem segítette a helyzetünket. Ugyanakkor erről a mérkőzés előtt nem akartam beszélni, mert nem szerettem volna kifogásokat keresni, és a keretben lévő játékosokban is bíztam” – fogalmazott Storck.

Kiemelte, hogy Gera Zoltánnak pihenésre volt szüksége, Priskin Tamást pedig Thomas Doll kérésére engedte el. „A meccs előtt Kádár Tamás is jelezte, nem tudja vállalni a játékot, így a védelem bal oldalára nem volt olyan játékosom, aki igazán otthonosan mozog ezen a poszton. Szalai Ádám pedig még idehaza sérült meg, Eppel Márton és Balogh Norbert személyében két, nemzetközi tapasztalattal nem rendelkező támadó állt rendelkezésemre” – fűzte hozzá.

Storck úgy véli, nem kellett volna ennyire megbíznia egy-két játékosban. „Ne szépítsük, néhányukban csalódtam. Felteszem a kérdés, hogyan fordulhat elő, hogy volt olyan védőnk, aki sárga lap nélkül játszotta végig az andorrai találkozót? Ha én ott vagyok a pályán, kőkeményen játszottam volna. Harcolni, küzdeni kell, nem sétálgatni” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e olyan futballista, akit többé nem hív meg a keretébe, azt mondta, lesz, de nem árul el neveket. Az ilyet először mindig a játékosokkal beszélem meg, és ezen a jövőben sem változtatok, ez így korrekt – fűzte hozzá a szövetségi kapitány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.