Storck ingyenjegyekkel engesztelné ki az Andorrába kiutazott szurkolókat

A kapitány elárulta, hogy őt is sokkolta a válogatott andorrai veresége, és sokat gondolkodott rajta.

MTI
2017. 06. 16. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az elmúlt, számomra igen intenzív napokban nem volt egyszerű a helyzetem, de elsősorban nem is rólam van itt most szó, hanem a magyar labdarúgásról” – mondta pénteken Storck az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban, egy nappal azt követően, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén úgy döntött: szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is folytathatja munkáját.

Storck elárulta, hogy a drukkerekhez hasonlóan őt is sokkolta a válogatott andorrai veresége, és sokat gondolkodott rajta. Végül arra a következtetésre jutott, hogy felajánlotta a lemondását Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének – mondta. „Ezért nem jöttem el vasárnap a tévéműsorba, mert előbb az elnökkel akartam erről beszélni, hogy közösen találjuk meg a kivezető utat” – nyilatkozott a német szakember.

A kapitány beszámolóját a csütörtöki elnökségi ülésen hallgatták meg, majd az MLSZ vezetése bizalmat szavazott neki. Storck elmondta: az elnökségi tagokat meggyőzte arról, hogy az általa felvázolt út az egyetlen, amelyen kijuthat a válogatott a mostani állapotból. Képesnek tartja magát arra, hogy „a hajót a megfelelő irányba fordítsa”, és ismét sikeressé tegye a nemzeti csapatot.

A szakember a nyilatkozatában arról is beszélt, hogy önkritikát gyakorolt a múlt pénteki vereség után, de hasonlót vár el az Andorrában pályára lépő játékosoktól is. Illetve tőlük a jövőt illetően még nagyobb felelősségvállalást is, és hogy átérezzék: milyen megtiszteltetés válogatott mezben pályára lépni és egy országot képviselni.

„Generációváltás van, de szándékaim ellenére, a sérülések és a kupacsapatok hiányzói miatt ez a folyamat most felgyorsult” – utalt arra, hogy Andorrában részben kényszerűségből állított fel rutintalan, kevéssé összeszokott együttest. „De így is bíztam bennük, a jó játékban és a győzelemben, az is az én csapatom volt” – jelentette ki.

A német tréner igazat adott a vereség után csalódottan, könnyek között nyilatkozó Dzsudzsák Balázsnak. A csapatkapitányhoz hasonlóan ő sem érezte, hogy minden magyar játékos elvárható teljesítményt nyújtotta volna, és a megfelelő ellenállást fejtette volna ki. Storck szerint Andorra nem volt jobb csapat, de „érzelmesebb játékot nyújtott” a magyarénál.

„A következő mérkőzésen akarat szempontjából biztosan más válogatottként kell kiállnunk, mindenekelőtt a szurkolókat kell újra magunk mellé állítani” – mondta a szövetségi kapitány, majd hozzátette: a következő két hazai vb-selejtezőn (augusztus 31., Lettország; szeptember 3., Portugália) ő fizeti ki azoknak a szurkolóknak a jegyét, akik Andorrában ott voltak az 1-0-ra elveszített mérkőzésen. Ezt azért teszi – tette hozzá –, hogy a drukkerek „továbbra is” támogassák a magyar válogatottat. Az érintett szurkolók számára a részletekről a következő hetekben ígért tájékoztatást az MLSZ.

A szövetség elnöksége csütörtökön úgy döntött, hogy a soron következő három hazai vb-selejtezőre a nézőtér minden szektorába egységesen 1000 forintba kerülnek majd a belépők, a bérletes szurkolók számára pedig visszafizetik a jegyárkülönbözetet.

A világbajnoki selejtezősorozatban hat forduló alatt mindössze hét pontot gyűjtött a magyar együttes, így a harmadik helyről várja a folytatást. A válogatott legutóbbi négy mérkőzésén – ebből kettő volt vb-selejtező, kettő felkészülési találkozó – úgy szenvedett vereséget, hogy egyetlen gólt sem szerzett, és kilencet kapott.

Csányi Sándor a Nemzeti Sport érdeklődésére elmondta, földtől elrugaszkodott számok jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy mekkora bánatpénzt kapott volna Bernd Storck, ha megválnak tőle. A német tréner 25 millió forinttal gazdagodott volna, ha kirúgják. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.