Szalai Ádám 2019-ig marad a Hoffenheimnél

A magyar focista eddig 53 Bundesliga-meccsen lépett pályára az együttesben.

MN
2017. 07. 06. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Ádám egy évvel, 2019. június 30-ig meghosszabbította szerződését a német labdarúgó-bajnokságban szereplő TSG 1899 Hoffenheimmel – írja az MTI a klub honlapján megjelent közlemény alapján.

A 29 éves magyar válogatott támadó 2014 nyarán az FC Schalke 04-től érkezett.

„Ádám figyelemre méltó tavaszi szezont produkált, s a pályán kívül is fontos szerepet játszik a csapategységben” – mondta róla a vezetőedző, Julian Nagelsmann, aki a futballista mentalitását és játéktudását dicsérve hozzátette: minden trénernek fontos, hogy legyen a keretében ilyen típusú játékos.

Szalai eddig 53 Bundesliga-meccsen lépett pályára az együttesben, és 12 gólt szerzett – ezek közül hetet most, a tavaszi szezonban.

„Biztos vagyok abban, hogy a tapasztalatommal, a játéktudásommal és az akaraterőmmel segíteni tudok a csapatnak az előttünk álló kihívások során” – fogalmazott Szalai, aki elárulta: mindenképpen tagja akart maradni ennek a „különleges közösségnek”, és nagyon örül annak, hogy a klub bízik benne.

A Hoffenheim a várakozásokat felülmúlva a negyedik helyen végzett a német bajnokság 2016/17-es idényében, így indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.