Tököli Attila: Túl kényelmes világot élünk

A Paks pályaedzője szerint a mai fiatal focistákból hiányzik a vágy arra, hogy jobbak akarjanak lenni.

2017. 07. 03. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már kilencedik éve áll a Paks alkalmazásában Tököli Attila, aki jelenleg a csapat másodedzőjeként keresi a kenyerét Csertői Aurél mellett, korábban játékosként innen vonult vissza.

Játékosként a magyar élvonalban 413 mérkőzésen szerepelt, 187 gólt rúgott – a válogatottban 25-ször játszhatott –, és bár sokáig nem tudta elképzelni, hogy edzőként is kipróbálja magát, a Nemzeti Sportnak adott interjújából kiderül, lassan előrébb lépne egyet, és vezetőedzőként is bizonyítana, annak ellenére is, hogy szerinte játékosként könnyebb, mint edzőként.

És ha már edzők, Tökölinek 38 is jutott belőle nem rövid labdarúgó-pályafutása alatt, de ebben sem a káoszt látja – nem akar ő megmondóember lenni –, hanem a tanulás lehetőségét.

– A szakma ott kezdődik, amikor napról napra 20-25 játékos mindenféle nyűgére-bajára oda kell figyelned – ecseteli Tököli, aki szerint a mai gyerekekből a futball iránti szeretet és alázat mintha hiányozna. – A vágy, hogy mindent elkövessek azért, hogy jó legyek. Az edzéseket mindenki becsülettel végigmelózza, de – tisztelet a kivételnek – többet nem tesznek bele – ad képet a hat éve visszavonult futballista, akit mindenki Töknek hív. Úgy véli, „túl kényelmes világot élünk, ( ) a legtöbben elfelejtik, hogy a futballban minden héten bizonyítani kell”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.