A Barcelona simán nyerte a gyászmérkőzést a Chapecoense ellen

Az FC Barcelona 5-0-ra nyert a labdarúgó Joan Gamper-kupáért kiírt mérkőzésen.

MTI
2017. 08. 08. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A barátságos találkozóra még tavaly decemberben hívta meg a Barcelona a brazil csapatot, amelynek 19 labdarúgója vesztette életét másfél héttel korábban egy légi katasztrófában.

A Barca hagyományos szezonnyitójára – amely a klub alapítója nevét viseli – mindig egy héttel a spanyol bajnoki rajt előtt kerül sor a Camp Nou stadionban.

A hazai csapat góljait Gerard Deulofeu, Sergio Busquets, Lionel Messi, Luis Suárez és Denis Suárez szerezte.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT LEHET MEGTEKINTENI.

A dél-amerikai együttesben a katasztrófa túlélőit – Helio Netót, Jakson Follmannt és Alan Ruschelt – külön köszöntötték, amikor kivonultak a játéktérre. A kezdőrúgást Follmann és Neto végezte el.

„Megtiszteltetés, hogy itt fogadhatjuk a Chapecoense futballistáit mindazok után, amiken keresztülmentek. Számíthatnak a szolidaritásunkra” – mondta Ernesto Valverde, a Barcelona új edzője a mérkőzés előtt.

„A mai egy különleges nap, nagyon örülünk, hogy itt vagytok, reméljük, ez olyan élmény lesz a számotokra, amit soha nem feledtek majd” – tette hozzá a csapatkapitány Andrés Iniesta.

A Chapecoense a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe – a kifogyott üzemanyag miatt – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A Chapecoense 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a Chapecoensét nyilvánítja a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.