Neymar a Barca edzésén jelentette be távozását

Aztán lelépett. Párizsba tart, de a vételára még mindig nem publikus.

MN
2017. 08. 02. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona alig egy órája Twitter-oldalán közölte, Ernesto Valverde vezetőedző engedélyezte a brazil labdarúgó számára, hogy kihagyja a szerdai délelőtti edzést. Ennek ellenére a játékos civilben megjelent a tréningen. Itt bejelentette, hogy távozik a klubtól, búcsút vett csapattársaitól, néhány perccel később pedig távozott – számolt be a RAC1 katalán rádió. A hírt a Barca hivatalos közleményben is megerősítette. 

A nemzetközi sajtóban az elmúlt hetekben sok találgatás jelent meg Neymar jövőjéről, s több helyen megírták: a PSG kész kifizetni a brazil futballista 222 millió eurós (67,7 milliárd forint) kivásárlási árát. Arról nem tudni, hogy aláírták-e már a szerződést vele, és ha igen, mennyiről szól az összeg.

Az NSO kiszúrta, hogy a játékos ügynöke, Wagner Ribeiro Párizsból posztolt Twitteren, vagyis közel a megállapodás.

Neymar 2013 nyarán igazolt a Barcelonához, amelyben végig kulcsembernek számított. A 2016–17-es idényben 45 tétmeccsen 20 gólt szerzett és 27 gólpasszt adott. Szerződése 2021 nyaráig érvényes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.