Nikolics hatalmas helyzetet hagyott ki a Real Madrid ellen

A spanyol sztáralakulat büntetőkkel győzte le az amerikai profiliga válogatottját. 0-1-nél Nikolics egyenlíthetett volna.

Radványi Benedek
2017. 08. 03. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 61 500 néző előtt Chicagóban rendezett szerdai gálamérkőzésen a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol együttes – amelyből hiányzott Cristiano Ronaldo – az 59. percben Borja Mayoral góljával szerzett vezetést az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) válogatottja ellen. A házigazdák a 87. percben Dom Dwyer révén egyenlítettek, így tizenegyes-párbajra került sor.

Az MLS álomcsapatából Dwyer és Giovani dos Santos is hibázott, a madridiak közül viszont mindenki pontosan célzott, így a Real bizonyult jobbnak (4-2).

A Chicago Fire együttesében szereplő magyar válogatott csatár, Nikolics Nemanja a szünet után lépett pályára. Az MLS góllövőlistájának éllovasa az általa posztolt képen látható, magyar felmenőkkel rendelkező Tim Howarddal és három világbajnokkal is együtt szerepelt: az aranylabdás brazil Kakával – aki volt csapata ellen játszott –, a spanyol David Villával, illetve a német Bastian Schweinsteigerrel, akivel egyébként is klubtársak.

Nikolics Nemanja végigjátszotta a második félidőt, kétszer került komoly gólhelyzetbe, ám nem tudott betalálni. A találkozó bő összefoglalója alább, Nikolics nagy helyzete 6:25-től látható:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.