Pályafutása legnehezebb szezonjára készül Antonio Conte

A Chelsea szakvezetője bízik benne, hogy csapata megvédi bajnoki címét.

MTI
2017. 08. 08. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biztos vagyok benne, hogy ez lesz karrierem eddigi legnehezebb szezonja. Angliában nagy a nyomás, mert ez a világ legerősebb bajnoksága. Végig harcban kell lennünk a címvédésért, de nem lesz könnyű dolgunk” – nyilatkozta az olasz tréner. Úgy látja, hat csapat fog versenyezni az elsőségért.

Hozzátette, játékoskeretének létszámával nem elégedett. Eddig négy játékos írt alá a londoniakhoz: Antonio Rüdiger, a Roma védője, Tiemoué Bakayoko, a Monaco középpályása, Álvaro Morata, a Real Madrid csatára, valamint Willy Caballero, a Manchester City kapusa. A Chelsea-től John Terry a másodosztályú Aston Villához, Nemanja Matic pedig a Manchester Unitedhoz távozott, és minden bizonnyal Diego Costa sem marad.

Az új csapatkapitány, Gary Cahill úgy vélekedett, a keretük már most is erős, de reménykedniük kell, hogy nem lesz sok sérültjük. „Nyilvánvalóan nagyon fontos, hogy akik érkeznek, minél gyorsabban beilleszkedjenek. Mindenkinek játékban kell lennie, mert fontos a pihenés, hiszen sok mérkőzésünk lesz” – fogalmazott.

Conte az első angliai idényét nagy sikerekkel zárta, hiszen a Chelsea megnyerte a bajnokságot, az FA-kupában pedig döntőig jutott.

A Chelsea a Premier League első fordulójában, szombaton a Burnley-t fogadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.