Ütötték egymást Kispesten a családi szektorban

A biztonságiak a hírek szerint úgy tettek rendet, hogy mindenkit vertek, akit csak értek a bunyó közelében.

Gabay Balázs
2017. 09. 19. 5:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre ritkábban fordul elő, hogy egy magyar pályán balhé törjön ki a lelátón, leginkább azért, mert nagyon kevesen járnak ki meccsekre. A hétvégi fordulóban rendezett Honvéd–Ferencváros mérkőzésen sem a táborban, az ultrák között tört ki verekedés, hanem a családi szektorban.

A Csakfoci.hu a Hungarian Fanatics nevű Facebook-oldal bejegyzését szúrta ki, ahol azt írják, hogy a Kispestről januárban a Fradiba igazoló szélső hátvédet, Botka Endrét kórusban szidták a lelátón, amin testvére annyira felhúzta magát, hogy nekiment az egyik hangadónak – a tribünön. (Botka korábban egy ütközést követően elájult, majd miután rendbe jött, őt állították ki.) Itt többek között az idősebbek és a családosok ülnek, fehér holló a bunyó errefelé, most mégis egymást ütötték néhányan.

 Erre betódult a szektorba a biztonsági szolgálat, és a hírek szerint brutálisan járt el, tagjai mindenkit ütöttek, akit értek a verekedők közelében. A rend végül helyreállt, csak a „szekusok” hírneve nem változott: ahogy számos táborban, úgy Kispesten is rendre panaszkdonak a tagbaszakadt ütőemberek sokszor érthetetlenül kemény fellépésén. Most sem volt másképp.

George Hemingway, a Honvéd tulajdonosa blogjában utóbb azt írta az esetről, hogy a biztonságiak a megfelelő erővel léptek fel, Botka testvérét pedig átadták a rendőrségnek. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.