Zidane el van ragadtatva csapata játékától

Jürgen Kloppot a kihagyott helyzetek és a tolmács miatt volt bosszús.

MTI
2017. 09. 27. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zinedine Zidane, a címvédő Real Madrid vezetőedzője szerint csapata nagyszerű produkciót nyújtott kedden este Dortmundban azzal, hogy 3-1-re verte a német bajnokságban listavezető Borussiát, melyet ráadásul története során először tudott idegenben legyőzni.

„Remekül játszottunk az elejétől a végéig. Akár több gólt is szerezhettünk volna, a lehetőségeink megvoltak” – lelkendezett a francia tréner.

Zidane külön kiemelte a két gólszerző, a duplázó Cristiano Ronaldo, illetve Garreth Bale párosát, de a két sztár mellett többi futballistáját is csak dicsérni tudta.

„Kiválóan kezdtünk, az első félidő briliáns volt, megmutattuk az erőnket. A második játékrész elején ugyan voltak nehézségeink, de ezeken átlendültünk. Összességében tökéletes meccs volt” – jegyezte meg a tréner, akinek csapata a bajnokságban visszafogottabban kezdett, s hat forduló után hat pont a hátránya a nagy rivális, éllovas FC Barcelonával szemben.

A madridiak ezzel két meccs után hat ponttal vezetik a csoportjukat a Tottenham Hotspurrel karöltve, mely kedden Sallai Roland együttesét, a ciprusi APOEL Nicosiát győzte le idegenben 3-0-ra. A mindkét eddigi meccsén vesztes Dortmund viszont nehéz helyzetbe került.

A Szpartak Moszkva és a Liverpool 1-1-es döntetlenje után Jürgen Klopp a Pool vezetőedzője főként a kihagyott lehetőségekről beszélt. „Nagyszerűen teremtettünk helyzeteket egy erősen védekező stílusú ellenféllel szemben, de ez nem elég. Négy-öt százszázalékos ziccert is kihagytunk, miközben a szabadrúgást, melyből az orosz gól született, nem előzte meg szabálytalanság.\"

A szigetországiak először léptek pályára Philippe Coutinhóval, Sadio Manéval, Roberto Firminóval és Mohamed Salah-val, de a „híres négyesből\" – ahogy a Beatles otthonában becézik őket – hiányzott az összhang.

„Nem elég felsorakoztatni a játékosokat, és bizakodni, hogy majdcsak történik valami. Ritmusra is szükség van\" – erősített rá a zenei párhuzamra mérgesen Klopp, akinek egyéb problémái is adódtak a moszkvai sajtótájékoztatókon. A meccs előtti beszélgetésen ugyanis a tolmács olyan gyakorlatlan volt, hogy többször félbeszakította a trénert, félrefordította a válaszait, és még a játékosok neveit sem értette meg.

„Nem vagyok szerelmes egyik futballistámba sem, ez egy angol nyelvi fordulat\" - dühöngött Klopp, akinek később a mérkőzés utáni tolmáccsal sem volt szerencséje. Az új segítő ugyanis jelentős késéssel érkezett meg a sajtótájékoztatóra, amikor a német edző már percek óta angolul beszélgetett a külföldi újságírókkal, miközben orosz kollégáik értetlenül ültek. A késés ellensúlyozásaként aztán a tolmács olyan körülményesen fordította le Klopp szavait, hogy a helyi médiaképviselők hangos nevetésben törtek ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.