FIFA-gála: Neymar kapta Dzsudzsák Balázs szavazatát

Bernd Storcknál a végső győztes, Cristiano Ronaldo volt az első.

MN
2017. 10. 24. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernd Storck, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a végső győztes portugál Cristiano Ronaldót, Dzsudzsák Balázs csapatkapitány pedig a brazil Neymart jelölte meg első helyen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Az Év Játékosa-szavazásán – írja az MTI.

A FIFA honlapjának beszámolója szerint a német szakvezető a második helyen honfitársát, Toni Kroost, a harmadikon pedig Neymart nevezte meg. Dzsudzsáknál az argentin Lionel Messi volt a második, Ronaldo a harmadik.

Az újságírók közül Szeli Mátyásnál, a Nemzeti Sport munkatársánál ugyancsak Ronaldo győzött a horvát Luka Modric és az olasz Gianluigi Buffon előtt.

A díjakról a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, kiválasztott sportújságírók és a szurkolók voksai alapján döntöttek.

Hétfő este az Egyesült Királyság fővárosában, a London Palladium színházban tartották meg a FIFA gáláját, ahol nemcsak az év labdarúgója, hanem többek között az év edzője kilétére is fény derült. Az eseményről készült beszámolónkat itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.