Lengyelország kijutott az oroszországi focivébére

A lengyelek Montenegrót verték meg, az angolok is nyertek, így ők biztosan ott lesznek a tornán.

MN
2017. 10. 08. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az E csoportban a lengyel labdarúgó-válogatott két góllal nyert otthon Montenegró ellen világbajnoki selejtezőn, így biztosította helyét a jövő évi oroszországi tornán. Döntetlen is elég lett volna nekik a csoportgyőzelemhez és a vébérészvételhez, de már a 16. percben két góllal vezettek. Montenegró a végén öt perc alatt egyenlített, de a lengyelek két nagy védelmi hiba után visszaállították a kétgólos különbséget.

A csoportban Dánia lett a második, pótselejtezőt játszhat.

Az F csoport élén veretlenül záró Anglia Harry Kane 27. percben, büntetőből lőtt góllal nyert Vilniusban Litvánia ellen. Kane csütörtökön a Szlovénia elleni találkozót is eldöntötte, ami már vb-szereplést ért Angliának.

Szlovákia 3-0-ra győzte le otthon a máltaiakat, az addig második skótok viszont csak 2-2-t tudtak játszani Szlovéniával, így kiestek. Szlovákia még így sem biztos, hogy pótselejtezőzhet, mert a kilenc csoportból a nyolc legtöbb pontot szerző második mehet a rájátszásba, és öt csoportban már most jobban áll a második, mint Szlovákia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.