Morata sérülés miatt hat hétig nem játszhat

Térdínsérülést szenvedett a spanyol válogatott csatára.

MTI
2017. 10. 03. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan másfél hónapig nem lesz hadra fogható Álvaro Morata, a Chelsea és a spanyol labdarúgó-válogatott csatára, aki klubja szombati bajnokiján szenvedett térdínsérülést.

A támadót az utolsó két világbajnoki selejtezőmérkőzésére készülő spanyol válogatott edzőtáborában vizsgálták meg hétfőn alaposabban, s az eredmények alapján az orvosok második fokozatú szakadást állapítottak meg nála, amely miatt legalább hat hétig nem játszhat.

A G csoportban listavezető spanyolok Albánia és Izrael ellen zárják a kvalifikációs sorozatot. A papírforma alapján Julen Lopetegui szövetségi kapitány csapatának nem okozhat gondot az olaszokkal szembeni hárompontos előny megőrzése, még úgy sem, hogy Morata mellett Andrés Iniesta és Dani Carvajal sem bevethető.

A szakvezető a három kieső helyére Aritz Adurizt, Jonathan Vierát és Álvaro Odriozolát hívta meg a keretbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.