Nagy balhé volt a spanyol válogatott edzésén

„Piqué, te visszataszító” és „Piqué, takarodj!” rigmusok hangzottak el.

MN
2017. 10. 03. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol labdarúgó-válogatott mögött dolgozó marketinggépezet a lehető legrosszabb alkalommal hirdetett az Albánia elleni világbajnoki selejtező előtt nyílt edzést. Hiszen néhány órával korábban épphogy lezárult a Katalónia függetlenségéről szóló népszavazás, amelynek célja, mint ismeretes, hogy a Barcelona székhelyű autonóm tartomány elszakadhasson Spanyolországtól.

Az erőszaktól sem mentes esemény egyik következménye volt, hogy zárt kapuk mögött játszották le a Barcelona–Las Palmas La Liga-meccset. A 3-0-s hazai sikert hozó találkozó után a válogatott játékosa, Gerard Piqué könnyek között nyilatkozva arról beszélt, ha a szövetség vezetői úgy gondolják, még a vb előtt otthagyja a válogatottat.

Ebben a hangulatban érkeztek meg a spanyol nemzeti tizenegy tagjai hétfői edzésükre, amely 23 perc után abbamaradt. Ugyanis több helyi lap beszámolója szerint hangos fütty és „Piqué, te visszataszító”, valamint „Piqué, takarodj!” rigmusok hangzottak el. 

A helyi lap, az As beszámolója szerint az egyik törzsszurkoló az alábbiakat üzente: „Piqué nem érdemli meg, hogy a válogatott tagja legyen. Azt akarják, hogy levegyem a molinót, ami szerintem pedig nem sértő. Azt mondom, amit gondolok, Piqué undorító, nem is kellett volna idejönnie.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.