Visszavonul Andrea Pirlo

Az olasz focista az MLS-szezon végén, 38 évesen távozik.

MN
2017. 10. 08. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentette visszavonulását Andrea Pirlo: az olasz focista az MLS-szezon végén, 38 évesen távozik – írja az Independent.

A labdarúgó szerződése év végén jár le a New York City FC-nél, a tervek szerint ezt már nem hosszabbítja meg.

„Rájössz, ha eljött az idő” – mondta a focista a La Gazzetta dello Sport című lapnak. Pirlo hozzátette: ilyenkor fizikai problémák jelentkeznek, nem megy az edzés, mert mindig van valamilyen probléma. „Az én koromban ez már elég” – szögezte le, és kiemelte, hogy nem tud 50 éves koráig játszani, és inkább átadja a helyét a fiataloknak.

A 116-szoros válogatott futballista hozzátette, hazatérése után a családjával szeretne időt tölteni, és tenisszel, golfozással tartja majd formában magát.

Pirlo pályafutása során a Juventus előtt megfordult a Bresciában, az Internazionaléban, a Regginában és az AC Milanban, utóbbi csapattal kétszer (2003, 2007) elhódította a Bajnokok Ligáját. Hazájában hatszoros bajnok, háromszoros szuperkupa- és kétszeres kupagyőztes lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.