Véget ért a huzavona: Lionel Messi aláírt

A megállapodás a 2020–21-es szezon végéig szól.

MN
2017. 11. 25. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre megegyezett a szerződéshosszabbításról Lionel Messi és a Barcelona – írja a The Independent. A megállapodás a 2020–21-es szezon végéig szól, és 700 millió eurós (218 milliárd forint) kivásárlási ár szerepel a záradékban.

Messi egyébként pénteken vette át pályafutása negyedik Aranycipőjét. Az argentin támadó 37 találattal végzett a spanyol labdarúgó-bajnokság góllövőlistájának élén, és nyerte el a legeredményesebb európai góllövőnek járó trófeát. Messi idén is vezeti a góllövők rangsorát a La Ligában, 12 meccsen 12-szer talált az ellenfelek kapujába.

A labdarúgó szerződéshosszabbítása régóta húzódott, pedig spanyol sajtóhírek szerint már júliusban megállapodtak egymással az érintettek. A hivatalos bejelentés mégis csúszott, ez pedig a játékossal kapcsolatban sok találgatásra adott okot – írja az MTI.

Miután Messi és a klub korábbi megállapodása júniusban járt volna le, a futballista hét hónap múlva ingyen elhagyhatta volna a Barcelonát.

Lionel Messi tizenhárom évesen került a katalánokhoz, a felnőttek között huszonkilenc trófeát nyert, a Bajnokok Ligájában négyszer, a spanyol bajnokságban nyolcszor diadalmaskodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.