Bírósági döntés után: Roderick Duchatelet visszaállítja a régi címert?

Megváltoztatta az elsőfokú döntést a háromtagú bírói testület, és az UTE-nak adott igazat.

MN
2017. 12. 08. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromtagú bírói testület a címerügy személyiségi jogi perében megváltoztatta az elsőfokú döntést, és az UTE-nak adott igazat – közölte Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt újpesti polgármester.

„Roderick Duchatelet a Kúriához még fordulhat, de ha van egy kis esze, még ma bejelenti, hogy visszaáll a régi rend” – fűzte hozzá a kerületvezető.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a szavazásra bocsátott három tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”. Duchatelet július 20-án sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette: a klub fejlődése, a márkanév, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.