Gulácsi Péter: Ez óriási lépés a karrieremben

Az RB Leipzig a 3. helyen végzett BL-csoportjában, így az Európa-ligában folytathatja a szereplést, csalódottságnak nyoma sincs.

2017. 12. 07. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a saját kezében volt a sorsa az RB Leipzignek a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a továbbjutást illetően, ugyanis a Porto a csoportutolsó, már kieső Monacót a papírforma szerint verte, így Lipcsében szinte mindegy is volt, Gulácsi Péterék mire mennek a török Besiktas vendéglátóiként. A magyar válogatott kapusának alakulata aztán persze ki is kapott a csoportelsőtől, ám Gulácsi Péter egyáltalán nem volt csalódott.

– Nyilván nem segített a mérkőzésen, hogy egy tizenegyest követően hátrányba kerültünk. Ugyanakkor a második félidőben emberhátrányban is sikerült egyenlítenünk sok helyzetünk után. Felmerült a kérdés, hogy tíz emberrel megpróbáljuk tartani az eredményt, esetleg rámenni a 2-1-re, ehelyett területeket hagytunk, amit megbüntetett az ellenfél – értékelte reálisan a Lipcse teljesítményét a köztévé sportcsatornájának. Pozitívumokat is látott, a második játékrészben rengeteg helyen hatékonyak tudtak lenni, bár a kapu előtt szerencsétlenek voltak.

Az előrelépés lehetőségét abban látja, hogy jelentős részben 19–21 éves játékostársai a most megszerzett rutinnal már sokkal nyugodtabban fognak játszani.

– Ez az első nemzetközi évünk, minden egyes mérkőzés óriási tapasztalás, most csoportharmadikként pedig lehetőségünk van folytatni az Európa-ligában, ami szintén nagy szó.

Valóban: ne feledjük, Gulácsiék múlt éve volt az első a német élvonalban, és rögtön a második helyen fejezték be a bajnokságot. Idei céljuk az, hogy a legjobb négyben végezve ismét indulhassanak a Bajnokok Ligájában a következő esztendőben. Jelenleg az RB a második helyen áll, jól bírja tehát a kettős (Bundesliga, BL) terhelést.

Gulácsi nem tagadja: az előző és a mostani szezon óriási lépés az ő karrierjében is.

– Az európai topfutball a legjobb ellenfelek ellen nagy dolog nekem is. A célokhoz megvan a potenciál a keretben, a játékosokban és a klubban is – zárta szavait Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.