1996 óta nem történt meg ez a szégyen az Arsenallal

Már a 64 között kiesett az angol FA Kupából a címvédő Arsenal labdarúgócsapata.

MTI
2018. 01. 07. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak részéről az amerikai hátvéd, Eric Lichaj kétszer is eredményes volt az első félidőben, Per Mertesacker pedig megszerezte első olyan gólját a londoniak színeiben, amely nem fejesből született.

A szünet után Ben Brereton és Kieran Dowell is büntetőből talált be a Nottingham együtteséből. Legutóbb Wojciech Szczesny tudott a rendes játékidőben tizenegyest védeni az Arsenal kapusaként, de ez már több mint négy évvel ezelőtt, 2013 augusztusában történt.

Amióta Arséne Wenger az Arsenal vezetőedzője, most esett ki először a csapat az FA Kupának ilyen korai fázisában. Erre legutóbb 1996-ban volt példa. Az Ágyúsok ezt megelőzően 110 évvel ezelőtt, 1908-ban kaptak legalább négy gólt alsóbb osztályú csapattól ebben a kupasorozatban.

A Tottenham Hotspur házigazdaként 3-0-ra legyőzte a harmadosztályú Wimbledon együttesét. Jan Vertonghen 2013 októbere után volt ismét eredményes a klubcsapatában tétmérkőzésen, Harry Kane két gólja között pedig csupán 111 másodperc telt el.

A Premier League-ben szereplő csapatok ebben a fordulóban kapcsolódtak be a világ legrégebbi labdarúgó kupasorozatának küzdelmeibe, de a Stoke City, az Everton és a Burnley már szintén kiesett. Utóbbi kettőt élvonalbeli ellenfél búcsúztatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.