A Liverpool hétgólos meccsen nyert az eddig veretlen City ellen

A 4:3-as végeredmény azt jelenti, hogy a bajnokságban először kapott ki Pep Guardiola csapata.

Havasi Zsolt
2018. 01. 14. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy mire megy a Liverpool Coutinho nélkül az eddig a Premier Leauge-ben veretlen Manchester City ellen? Ez volt az egyik kérdése a két csapat vasárnap esti találkájának. Aki azonban nagyjából képben van a két együttes játékfelfogását illetően, feltehette előre azt a kérdést is: mi lesz akkor, ha összekerül (s, most akkor egy csöppet egyszerűsítsük le a dolgokat) egy, a végtelenségig passzolgatni képes társaság egy olyannal, amely arra koncentrál, hogy ellenfele a lehető legnagyobb nyomás alatt játsszon.

Nos, a Liverpool és ezzel együtt Jürgen Klopp nem hazudtolta meg önmagát, magasra tolt középpályás, illetve támadósorral próbálta megakadályozni a City zavartalan labdakihozatalát. A hazai felfogásnak a 9. percben, Oxlade-Chamberlain jóvoltából gól lett a jutalma.

Pep Guardiola csapata amiatt, mert igencsak messze volt a Pool kapujától magához képest több hosszú átadással operált mind vertikális, mind horizontális irányban. Utóbbi hozta az egyenlítőgólt, miután Walker keresztlabdáját követően Sané gyalogolt be a 16-oson belülre, majd kilőtte a rövid oldalt. (Hogy kapushiba volt-e, azt döntse el ki-ki maga.)

S hogy mi történt a második játékrészben? A City játékosai megfogadták Hofi Géza tanácsát, miszerint: „kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek”. Ennek eredménye, hogy szűk tíz perc alatt a Liverpool három gólt is szerzett, így a 68. percben gyakorlatilag le is zárva a találkozót. A vége azért nem múlt el izgalom nélkül, hiszen a csereként beállt Silva, majd a hosszabbításban Gündogan is betalált. Azért a végét valahogy csak kihúzta a Liverpool ezzel megszakítva a City bajnoki veretlenségi sorozatát.

 

Liverpool–Manchester City 4:3
Gólszerzők: Oxlade-Chamberlain (9.), Firmino (59.), Mané (61.), Salah (68.), illetve Sané (40.) , Silva (84.), Gündogan (91.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.