A Liverpool sztárja lett Afrika legjobbja

Az év csapata Egyiptom, az év edzője pedig Héctor Cúper lett.

MTI
2018. 01. 05. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélső az egyiptomi válogatott meghatározó tagjaként február elején döntős volt az Afrika-kupában, októberben pedig csapatával kijutott az oroszországi világbajnokságra. Egyiptom legutóbb 1990-ben szerepelt vb-n.

A 25 éves Szalah az év első felében még az AS Roma játékosa volt, a nyáron a Liverpool klubrekordot jelentő 37 millió fontot (13 milliárd forintot) fizetett érte az olaszoknak. Új csapatában a szélső minden átmenet nélkül lett kulcsember: 21 bajnokin 17 gólt szerzett, 29 tétmeccsen pedig 23 alkalommal volt eredményes.

Szalah a szavazáson klubtársát, a 25 éves Sadio Manét (szenegáli/Liverpool), valamint a 28 éves Pierre-Emerick Aubameyangot (gaboni/Borussia Dortmund) előzte meg. Mané a korábbi választáson a harmadik volt, a 2015-ben győztes Aubameyang pedig az utóbbi négy évben mindannyiszor „dobogóra” került.

Az év csapata Egyiptom lett, az év edzője pedig az együttes argentin szövetségi kapitánya, Héctor Cúper.

A díjat hagyományosan az afrikai válogatottak szövetségi kapitányainak vagy szakmai igazgatóinak a szavazatai alapján ítélik oda, ezúttal azonban első alkalommal a csapatkapitányok is voksolhattak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.