Az Alba–Messi-tengely fél óra alatt ízekre szedte a Celta Vigót

Három gólt hoztak össze huszonnyolc perc alatt. Nem is csúnyákat. Videó.

Gabay Balázs
2018. 01. 12. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a magyar sportrajongók a Nemzeti Színházban zajló Az év sportolója gálán, Shane Tusup magyar nyelvű bocsánatkérésén pörögtek csütörtök este, a Barcelona móresre tanította a tömött Nou Campban a Celta Vigót. A Király Kupa-nyolcaddöntőjének odavágóján 1-1-re végeztek a csapatok, de nem csak ez szolgált intő jelként a katalánoknak. A vigóiak december elején a bajnokságban elcsíptek egy döntetlent (2-2) Barcelonában, sőt január hetedikén a Real Madrid ellen is 2-2-t játszottak odahaza.

Ennek szellemében lehengerlő támadójátékkal nyitott a listavezető. Az első gólt Lionel Messi szerezte Jordi Alba beadásából. Negyedóra után jött az ismétlés, az utolsó négy labdaérintés kettejüké volt, az argentin zseni kényszerítőzött egyet a spanyollal, majd a kapuba vágta a másodikat, negyedóra után 2-0. A Liverpooltól frissen igazolt, egyelőre sérült Philippe Coutinho véresre tapsolta a tenyerét a lelátón.

A harmadik találatnál jó negyven méterről ugratta ki az újfent előremerészkedő Albát Messi, egy percre rá Suárez csapott le egy rossz ütemű hazaadásra, fél óra alatt lezárta a mérkőzést a vendéglátó (4-0). A csereként beálló Ousmane Dembélé is szórakoztatta kicsit a közönséget, majd adott egy gólpasszt szögletből az üresen hagyott Rakiticnek. A vége 5-0, sima, szemkápráztató győzelem. A bajnokságot kilenc ponttal vezető Barca a kupát sem akarja másnál hagyni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.