Az Újpest még az ítéletet sem kapta kézhez a címerügyben

Addig annak felfüggesztését sem tudják kérni, pedig bizonyosan fogják. Vajon mire vár a bíróság?

Gabay Balázs
2018. 01. 05. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest-szurkolók jó része epekedve várja, hogy a labdarúgóklub cserélje vissza a régi címert. Roderick Duchatelet tulajdonos nyáron a drukkerek hatalmas felháborodása mellett megváltoztatta a jelképet, mire az anyaegyesület UTE (mellette pedig a szurkolók is) személyiségi jogi pert indított a labdarúgócsapatot birtokló kft. ellen, és a Fővárosi Ítélőtábla december 8-i másodfokú ítélete az eredeti címer visszaállítását rendelte el.

Az ítélet kézhezvétele után 30 nappal ennek meg kellene történnie, az időpont pedig közeleg. A klub kommunikációs vezetője, Méhes Tamás lapunknak nyilatkozott az ügyben, de kikötötte, hogy szavainak változtatás nélkül kell megjelennie.

„Klubunk vezetői 2017 decemberében különféle médiumban elmondták már, tudnak az ítéletről, ugyanakkor azzal érdemben foglalkozni és arról véleményt nyilvánítani nem szeretnének mindaddig, amíg a hivatalos dokumentumok nem érkeznek meg a Megyeri útra. Mivel ez a mai napig nem történt meg, a vezetőség továbbra is minden energiáját az Újpest FC labdarúgásának és az utánpótlás-nevelés körülményeinek fejlesztésére kívánja fordítani. Amint változás áll be az ügyben, elsőként hivatalos honlapunkon keresztül tájékozódhat minden kedves érdeklődő.”

Az Újpest jogászától úgy tudjuk, a hivatalos határidőn belül (23 nap) már meg kellett volna érkeznie a másodfokú ítéletnek. Viszont ha megjön, minden bizonnyal kérik majd annak jogi felülvizsgálatát, felfüggesztését. Hogy ezután miképp döntene a Kúria, nem tudni, de ha újfent az UTE-nak adna igazat, akkor a relikviák bezúzásával, a székházban felfestett új címerek eltávolításával elég komoly kárt okozna a belga tulajdonosnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.