Beidézték a francia játékvezetőt, aki utánarúgott egy játékosnak

Tony Chapron megbánta tettét, miután megnézte az ámokfutásáról készült felvételt. Biztosan eltiltás vár rá.

Gabay Balázs
2018. 01. 15. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia futballszövetség fegyelmi bizottsága elé kell állnia Tony Chapron játékvezetőnek. A spori a vasárnapi Nantes–PSG mérkőzés 91. percében keresztbefutott a vendégek védője, Diego Carlos előtt aki összeakasztotta a lábait, így Chapron elesett, majd ahogy gurult, rúgó mozdulatot tett a játékos után. Carlos megállt, nem is értette az esetet. Chapron talpra ugrott, majd felmutatta neki előbb a sárga, majd a piros lapot, mivel a labdarúgónak már volt egy lapos figyelmeztetése. A Nantes játékosai hiába próbálták győzködni a játékvezetőt, ő hajthatatlan volt, pedig rögvest látszott, hogy ő volt megmagyarázhatatlanul felhevült, és rossz döntést hozott.

A topligák történetében még soha nem történt olyan, hogy egy játékvezető utánarúgott volna egy játékosnak, ilyet legfeljebb a világ eldugottabb felében, megyei szinten látni, de ott sem sűrűn.

Úgy tűnik, a szövetség is hajthatatlan lesz, már ami Chapron büntetését illeti. Egy nap sem telt el az eset óta, és elvették tőle a szerdai Angers–Troyes összecsapást, illetve beidézték a fegyelmi testület elé. A szövetség közleményében kiemeli: Chapron megtekintette az eset felvételét, és ezt követően elismerte, hogy Carlos nem direkt rúgta meg őt.

A hírek szerint már elő is készítette elnézést kérő levelét a fegyelmi bizottságnak, a francia RMC rádióadó pedig úgy tudja, kérelmezni fogja, hogy töröljék Carlos piros lap miatti eltiltását. Mivel ő is megbánta tettét, ezt vélhetőleg figyelembe fogják majd venni, amikor kiszabják rá a büntetést. Akármi lesz a határozatban, precedenst teremt majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.