Ferencváros: lehívták az opciót, marad a klubnál a kulcsjátékos

A bajnoki cím mellett a játékoskeret egyben tartása a cél a csapatnál – mondta Orosz Pál, az éllovas vezérigazgatója.

MTI
2018. 01. 09. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán kedden beszélt a csapat terveiről, valamint az előttük álló feladatokról. Orosz az együttes őszi teljesítményére négyes osztályzatot adott, bár hangsúlyozta, megnyugtató ránézni a tabellára, és éllovasként várni a tavaszi szezont. Hozzátette, voltak nehezebb periódusaik is, és kiestek a Magyar Kupából, amelyben a legutóbbi három kiírást megnyerték.

„Nyáron jól sikerültek az igazolásaink, az új játékosok bizonyítottak. Tudunk már egészen jól is játszani, de bízom abban, hogy tavaszra még inkább összeérik a csapat, és a játékunk idővel a mostaninál is jobb lesz” – mondta a vezérigazgató. Kiemelte: listavezetőként nem lehet más a céljuk, mint a bajnoki aranyérem megszerzése, és már körvonalazódik, hogy ezért a Videotonnal kell versenyt futniuk. A fehérváriak hárompontos hátránnyal a második helyen követik a ferencvárosiakat.

„Vezetőként számunkra most az a legfontosabb feladat, hogy a játékoskeretet egyben tudjuk tartani” – nyilatkozta Orosz Pál, aki a nyárra nem tervez akkora mozgást az átigazolási piacon, mint legutóbb. Elmondása szerint csupán egy-két játékossal vannak tárgyalásban. A nyáron szerződtetett Joseph Paintsil ősszel a csapat meghatározó játékosa volt, a sportvezető szerint a közös folytatásról a Ferencváros már intézkedett – életbe lép az opciós hosszabbítás –, így a 19 éves, ghánai kölcsönjátékos marad a klubnál. Az augusztus óta sérült Gera Zoltán visszatérése jó ütemben halad, vele Orosz szerint tovább erősödik a keret.

„Jó esélyünk van a bajnoki aranyérem megszerzésére, és célunk, hogy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe jussunk” – nyilatkozta a vezérigazgató. Hozzátette, a Bajnokok Ligája távolabbi célkitűzés, egyelőre az Európa-liga lehet a realitás.

A Ferencváros szerdán kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, Thomas Doll együttese két külföldi edzőtáborozáson vesz részt, előbb Portugáliában, majd Spanyolországban. A bajnokság tavaszi nyitányán, február 24-én a címvédő, jelenleg negyedik Budapest Honvédot fogadják a népligetiek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.