Harminchét hibás döntést akadályozott meg a videobíró

Tizenegy esetben viszont helytelen volt a módosítás.

MTI
2018. 01. 11. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A DFB és a DFL meggyőződése, hogy a rendszer igazságosabbá teszi a játékot” – mondta csütörtökön a DFL igazgatója, Ansgar Schwenken.

„A mi nézőpontunk szerint a pohár háromnegyedig tele van. Abszolút meggyőződésünk, hogy a VAR a megfelelő eszköz ahhoz, hogy helyes döntések szülessenek” – tette hozzá a 48 éves sportvezető.

A német bajnokság őszi szezonjának 153 mérkőzésén 1041 játékvezetői döntést vizsgáltak felül. A videoasszisztens 50 esetben ajánlotta a bírói döntés korrigálását, és 48-szor ez meg is történt. A beavatkozás 37-szer bizonyult helyesnek. A statisztika tehát azt mutatja, hogy a videobíró alkalmazásával 37 rossz ítéletet sikerült kiküszöbölni, igaz, 11 esetben helytelen volt a módosítás.

„A tavaszi szezonban ez utóbbi számnak nullának kell lennie” – jelentette ki Schwenken.

A VAR-t a mostani idényben kezdték el alkalmazni német bajnokságban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.