Hónapokat csúszhat az új diósgyőri stadion átadása

Azt ígérték, február 2-re kész lesz, ehelyett – úgy tudjuk – májusig Mezőkövesden lesz a DVTK „hazai” pályája.

2018. 01. 29. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hallgatás övezi a Diósgyőr új stadionjának átadását. Hónapokkal ezelőtt tartotta magát az elképzelés, hogy február 2-ára elkészül az új, csaknem 15 ezer férőhelyes ékszerdoboz Miskolc külvárosában, ám lapunk úgy értesült, nemhogy a napokban nem készül el, de a tavaszi bajnoki rajtot sem kezdheti 2016 óta épülő otthonában a DVTK.

Információink szerint a klub már értesítette a labdarúgókat, hogy

az első öt hazai NB I-es mérkőzést Mezőkövesden kell lejátszaniuk, mellékelve azt a kérést, hogy ne szóljanak erről senkinek se.

Ha igaz, hogy az első öt hazai bajnokit kell majd még kényszervendégségben játszania a Diósgyőrnek, kitalálhatjuk, mikortól áll rendelkezésre a „papíron” kész stadion, a tavaszi hatodik hazai összecsapást pontosan május 19-én játssza a DVTK a Paks ellen, ezután pedig már csak egyetlen találkozó vár rá, június 2-án annak a Videotonnak a vendéglátójaként, aminek tulajdonosa, Garancsi István Fidesz-közeli vállalkozó cége, a Market építi a miskolci arénát.

Kerestük a miskolci klubot, sajtósa azonban azt kérte, az építőhöz, illetve a beruházás gazdájához forduljunk, a Diósgyőrt egyébként nem értesítették arról, hogy a Fradi elleni első hazai tavaszi bajnoki mérkőzést nem játszhatják még az új arénájukban. Ezt követően felhívtuk a Diósgyőristadion.hu-n található információs vonalat, a telefonba megszólaló úr viszont elhárította a nyilatkozatot, semmilyen módon nem adhat információt, azt kérte, forduljunk a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjához, vagyis Fürjes Balázsékhoz. A KKBK sajtósa telefonon írásos kérdésfeltevést kért és későbbi választ ígért. A mezőkövesdi egyesület nem volt elérhető, tőlük a kényszerbérlet részleteiről érdeklődtünk volna.

A DVTK február 1-jén egyébként tíznapos edzőtáborba utazik Törökországba, ahol az orosz Rubin Kazannyal és a koszovói bajnok Pristinával sikerült mérkőzést lekötni. A bajnoki rajtot a 6. helyről várja a Diósgyőr, 6 ponttal van lemaradva a nemzetközi kupaindulást jelentő 3. helytől, de ugyanennyivel előzi a kiesésre álló Balmazújvárost.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.