Premier League: döntetlent játszott az Arsenal és a Chelsea

A címvédő Chelsea 2-2-t játszott az Arsenal otthonában.

MTI
2018. 01. 03. 21:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy iramú első félidőben mindkét csapat előtt számtalan gólhelyzet adódott: a vendégeknél Álvaro Morata hibázott ziccert, Tiémoué Bakayoko lövésénél Petr Cech védett nagyot. A túloldalon Alexis Sánchez közeli próbálkozását úgy védte Thibaut Courtois, hogy a labda végül mindkét oldalsó kapufa érintésével landolt a kezei között.

A szünet után is hol az egyik, hol a másik kapus mutatott be bravúrt, a gólcsendet végül Jack Wilshere törte meg, aki a 63. percben kiszorított helyzetből bombázott a rövid felső sarokba. Négy perccel később Héctor Bellerín szabálytalankodott a tizenhatoson belül Eden Hazard-ral szemben, a megítélt büntetőt a belga támadó lőtte be.

A hajrában a fordítás is összejött Antonio Conte csapatának, Marcos Alonso a 84. percben szerezte meg a vezetést a Chelsea-nek – a végeredményt azonban egy másik spanyol, Bellerín állította be a hosszabbításban úgy, hogy a gólját követően még egy újabb kihagyott Morata-ziccert is láthatott a közönség.

Premier League, 22. forduló:

Arsenal – Chelsea 2-2 (0-0)

kedden játszották:

Southampton – Crystal Palace 1-2 (1-0)

Swansea City – Tottenham Hotspur 0-2 (0-1)

West Ham United – West Bromwich Albion 2-1 (0-1)

Manchester City – Watford 3-1 (2-0)

hétfőn játszották:

Everton – Manchester United 0-2 (0-0)

Burnley – Liverpool 1-2 (0-0)

Leicester City – Huddersfield Town 3-0 (0-0)

Stoke City – Newcastle United 0-1 (0-0)

Brighton – Bournemouth 2-2 (1-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.