Ronaldinho visszavonul

2015 óta nem játszott tétmérkőzést; ősszel egy sor búcsúmeccs jöhet az elmúlt két évtized egyik legjobbjának.

2018. 01. 17. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentette labdarúgó-pályafutása végét a brazil Ronaldinho, az elmúlt két évtized egyik legnagyszerűbb labdarúgója. A focirajongók számára szomorú hírt a labdarúgó testvére és ügynöke, Roberto Assis közölte a nyilvánossággal kedden, hozzátéve, minden bizonnyal lesz még egy-két búcsúmérkőzés, ezekre a nyári világbajnokságot követően kerülhet sor.

A 37 éves ikon – mint a Csakfoci.hu írja – már szeptemberben meglebegtette visszavonulását, de még egy évet játszani akart, noha 2015 óta nem játszott tétmérkőzést, akkor a Fluminense meze volt rajta.

Tíz dolog, amit csak Ronaldinho tudott:

Ronaldinho világbajnok (2002), BL-győztes (2006) és aranylabdás (2005), spanyol és olasz bajnok.

Saját cselt is kifejlesztett: lábfeje külső részével eltolja a labdát, de a vele szemben álló védőjátékos első reakciójára a belső felével visszahúzza a játékszert, ebből indul előre.

Íme még egy videós összeállítás a felejthetetlen zsugásról:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.