Tizenkét és fél év után hazatért Huszti Szabolcs: a Videotonnak kellett

A tulajdonostól kezdve mindenki biztosította arról, hogy a csapatnak komoly céljai vannak, ezért hosszú távú szerződést írt alá.

Arday Attila
2018. 01. 11. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszti Szabolcs 51-szeres válogatott középpályás tizenkét és fél év után visszatért Magyarországra, az élvonalban második Videotonhoz. A 34 éves játékos az NB I-ben korábban az FTC-ben és a Sopronban szerepelt, majd a francia Metz, a német Hannover és Frankfurt, az orosz Zenyit, illetve a kínai Changchun Yatai játékosa volt. 2010-től nem kért a válogatottságból.

„Korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek – mondta a Videoton honlapján. – A tavalyi sérülésem után sok időt töltöttem itthon, ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal és Marko Nikoliccsal is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza.”

Mint hozzátette, Kovács Zoltán sportigazgató rengetegszer kereste a menedzserét, Filipovics Vladant, Marko Nikolic edző külön felvázolta neki a terveket, a csapatból Juhász Rolanddal is sokat beszélgetett, és Danko Lazovic is felhívta. Garancsi István tulajdonostól kezdve mindenki biztosította arról, hogy a csapatnak komoly céljai vannak, ezért hosszú távú szerződést írt alá.

Huszti a nyári térdműtéte után még nincs bevethető állapotban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.