Neymar szinte bizonyosan kihagyja a Real Madrid elleni csatát

A jelek szerint egy hónapot kell kihagynia a PSG-csillagnak, miután csúnyán aláfordult a bokája.

Arday Attila
2018. 02. 27. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét elején még Zinedine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője is arról beszélt, reméli, hogy Neymar, a Paris Saint-Germain csillaga – egyben a világ legdrágább játékosa – pályára léphet a két csapat Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének jövő keddi visszavágóján. A jelek szerint azonban erre nincs esély, és így lehet, hogy arra sem, hogy a PSG 1–3-ról megfordítsa a párharcot a címvédő ellen, ami önmagában is emberes feladat lett volna. 

„Nem szeretem azt látni, hogy játékosok megsérülnek. Remélem, a BL-meccsre felépül, mert nem örülnék neki, ha sérülés miatt hiányozna” – mondta még Zidane azok után, hogy a 26 éves brazil támadó bokája a PSG vasárnapi, Olympique Marseille elleni bajnokiján csúnyán aláfordult, és az eset után le kellett őt cserélni. Pedig ahogyan a hordágyon fogta a fejét a felvételek tanúsága szerint, az alapján látszott, itt nagyobb a baj.

Neymar hétfőn az Instagram-oldalára feltöltött egy fotót, amelyen a bekötött jobb bokája egy műanyag sínben látható. Unai Emery, a párizsiak vezetőedzője a találkozó után úgy fogalmazott, reméli, egyik legjobbja hamarosan visszatérhet, ám egyelőre nem tudni, a játékosnak pontosan mennyi időt kell kihagynia. Neymar a mostani szezonban 28 gólja mellett 16 gólpasszt adott, ebből is látszik, milyen fontos a PSG-nek.

Mint az NSO beszámol róla, a párizsi klub hétfő este hivatalos közleményt adott ki a futballista állapotáról – a francia egyesület orvosi stábja megállapította, hogy Neymarnak kificamodott a jobb bokája, emellett a lábfejében egy csont is megrepedt. A portál megfogalmazása szerint a párizsi klub a közleményében nem tér ki arra, hogy a brazil zseninek mennyit kell kihagynia, a nemzetközi sportsajtó egybehangzóan egy hónapos kényszerpihenőt emleget, ami egyúttal azt is jelentené, hogy Neymar biztosan lemarad a gárda március 6-ai, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.