Az argentin kapitány vállalja a felelősséget a 6–1 után

Argentína története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el Spanyolország ellen.

MTI
2018. 03. 28. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sampaoli a találkozó után elmondta: a sérült Lionel Messi hiányát természetesen megérezték, ennek ellenére ötven percig megvalósították az elképzeléseiket. Utána viszont a spanyolok érvényesítették erőfölényüket, csapata pedig elveszítette egyensúlyát és szilárdságát. „Nagy pofont kaptunk, vállalom a felelősséget” – mondta a szakember.

Argentína története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A dél-amerikai együttes ötödször kapott ki öt góllal – annál nagyobb különbséggel még egyszer sem –, s ez volt a harmadik 6–1-re elveszített meccse. Az 1958-as, svédországi világbajnokságon Csehszlovákia, 2009. április elsején – vb-selejtezőn – pedig Bolívia győzte le 6–1-re.

Julen Lopetegui, a spanyolok szövetségi kapitánya kiemelte: a mérkőzés eleje kiegyensúlyozott volt, az ellenfél több kulcsemberét nélkülözte, és a világbajnokság mérkőzései mindig nagyban különböznek a barátságos találkozóktól.

„Örülünk, de nem lehetünk megelégedve” – mondta a spanyol kapitány. Hangsúlyozta: a legutóbbi vb döntősét, egy fantasztikus múlttal bíró válogatottat győztek le, de ez a kiütéses siker nem változtat azon, hogy az oroszországi vb csoportkörében nulla ponttal kezdenek.

Az argentinok ellen három gólt szerző Isco – aki pénteken, a németek elleni 1–1-es döntetlen során is nagyszerűen játszott – jó teljesítménye a szakember számára nem volt meglepő. Lopetegui reményét fejezte ki, hogy Isco a következő hetekben a Real Madriddal is sikeres lesz, így boldogan és önbizalomtól telve tér vissza a válogatotthoz, és készül majd az oroszországi tornára.

A mérkőzés hőse, Isco szerint nagyon jó és egységes a csapat, amely szép jövő elé néz. Ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy jelenleg csak a felkészülési időszakban vannak, és rengeteg munka vár még rájuk a vb-ig, amelyet nagy alázattal kell elvégezniük. A középpályás önkritikusan kitért arra is, hogy a válogatottban miért remekel, miközben klubjában, a Real Madridban hullámzó a teljesítménye.

„A válogatottnál érzem a szövetségi kapitány bizalmát, amit talán a Real Madridban még nem érdemeltem ki” – nyilatkozta Isco. Hozzátette: egy labdarúgónak állandó játéklehetőségre van szüksége, a Real Madridban azonban, ahol „nagyszerű” játékostársai vannak, sokszor csak csereként léphet pályára. „Ahogy mondtam, talán én vagyok az oka annak, hogy még nem sikerült elnyernem a bizalmát” – utalt Zinédine Zidane-ra, a madridiak edzőjére a játékos.

A spanyolok a vb csoportkörében Iránnal, Marokkóval és Portugáliával találkoznak, míg az argentinok Horvátországgal, Izlanddal és Nigériával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.