„A társadalom abban a helyzetben van, mint a magyar foci: nem piaci alapú”

Csizmadia Ervin érdekes párhuzamot vont a választás kapcsán.

MN
2018. 04. 09. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az orbánizmus hívei elutasították a stadionépítés kritikáját, náluk nem talált célba az ellenzék témája, miszerint nem érdemes iszonyatos pénzt ölni egy olyan dologba, melyre nincs valós piaci igény” – fogalmazott Csizmadia Ervin a DigiSport Reggeli Start című adásában hétfő reggel.

Egy fontos kérdést a politológus szerint érdemes feltenni. „A magyar társadalom egésze piaci alapú versenytársadalom? Úgy érzem, a magyar társadalom is abban a helyzetben van nemzetközi összevetésben, mint a magyar futball, nem piaci alapokon működik.”

Csizmadia meglátása szerint a magyar futball minden kormány számára egy óriási kihívás, de tény, hogy jelenleg nagyon rossz állapotban van, nem lett jobb, hiába a sok beruházás. Hangsúlyozta, az olyan oligarchák, mint például Mészáros Lőrinc, hosszú évtizedek óta elfogadott tagjai a magyar társadalomnak, már a 20-30-as években, sőt a magyar történelem korábbi évszázadaiban is jelen voltak. Egyes időszakokban pedig nemhogy negatív, inkább pozitív volt a megítélésük. Az Orbán Viktor barátjaként ismert Mészáros építette a felcsúti stadiont, tulajdonosa a horvátországi Eszék futballcsapatának.

A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója kifejtette, imázsépítésre alkalmas a sport, ezt teljes mértékben kihasználta az elmúlt években a Fidesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.