Még csak kalapoznak

Ha már Jakab Péter átállt Gyurcsány Ferenc oldalára, akkor gyorsan tanul is tőle: fizessen a nép!

2021. 06. 15. 6:00
null
Jakab Péter többet ad Gyurcsány Ferencnek, mint amennyit kap Forrás: ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha százmillióra büntetnek, akkor sem tudnak elhallgattatni!” – írta Jakab Péter, a Jobbik parizeres főembere a közösségi oldalán. Biztos, ami biztos: a harcias kijelentéshez mellékelt egy bankszámlaszámot is – azért úgy csak könnyebb, ha sikerül összekalapozni a pénzt. Lefordítva: az ámokfutás árát már ezen a szinten is a lakossággal kívánja megfizettetni ez az ember. A fizetéséből erre is futná, de ugye nem ez a módi a baloldalon. Ha pedig Jakab Péter átállt Gyurcsány Ferenc oldalára, akkor gyorsan tanul: fizessen a nép!

Ez a baloldal. Jakab Péter abban éllovassá vált, hogy sűrítve mutassa meg, milyen jövőt kínálnak a túloldalon. Színesnek mutatják magukat, pedig zöldnek is kizárólag attól zöldek, hogy fűt-fát ígérnek. Majd ha a valóság teret enged nekik, akkor leaszfaltozzák a Clark Ádám téri virágágyást. Azt, amely a világégéskor túlélte a T–34-es tankokat is. Hervasztó…

Ma szavaz az Országgyűlés a 2022-es költségvetésről. Arról a törvényjavaslatról, amely válságban született. Ennek ellenére nem kellett Orbán Viktornak a nép elé állnia, hogy bejelentse: fájni fog. Ha valaki elfelejtette volna, vagy annyira fiatal még, akkor hadd emlékeztessem: Bajnai Gordon ezzel a két szóval kezdte a válságkezelést 2009-ben. Hű embere volt Gyurcsány Ferencnek, mert a baloldal főrendezője sem tett mást soha életében, mint megsarcolta a lakosságot és a magyar vállalkozásokat. „Elk…rtuk” – fogalmazott, de lesz, aki megfizeti ennek az árát: például a családok – így gondolkodnak és cselekszenek ők.

A tragikomikus miniszterelnöki casting után – mert ha Gyurcsány van, akkor ez is van – Bajnainak jutott a feladat, hogy valahogy megmentse a nemzetközi pénzügyi intézmények karjaiba rogyott országot a csődtől. Ő kiállt és azt mondta: fájni fog. És fájt, mert a többi között megszüntették a nyugdíjasok 13. havi illetményét, kevesebb ideig járt a gyes és a gyed, bezúzták a lakástámogatási rendszert, valamint kivezették a gázár- és távhő-kompenzációt. A sort nagyon hosszan lehetne folytatni. Amit „fent” elszúrtak, annak minden egyes fillérjét „lentről” szedték be.

Válságos időket élünk most is. Ezt nem a kormány okozta, hanem a koronavírus-járvány. Orbán Viktor miniszterelnök is kiállt a plénum elé. Nem kellett azt mondania, hogy fájni fog. Azt jelentette be, hogy ha az idei gazdasági növekedés öt és fél százalék felett lesz, akkor 2022-ben a gyermeket nevelő családokban mindkét felnőtt visszakapja a 2021-es teljes évi személyijövedelemadó-befizetését. Ez olyan lépés, amelyet a baloldal sem lenyelni, sem kiköpni nem tud. Mindent és annak az ellenkezőjét is állítják róla, ahogy annak idején azt szajkózták: nem tartható fenn a rezsicsökkentés. Nem volt igazuk.

Valójában most érnek be annak az eredményei, hogy az Orbán-kormány 2010 óta következetes gazdaságpolitikát folytat. Egyensúlyba hozta a pénzügyeket, elhozta a növekedés aranykorát, így ennek köszönhetően nem kell feladni a korábban meghirdetett célkitűzéseket. A családok megsegítése, a gyermekvállalás támogatása a nehéz időszakban sem sorolódik a háttérbe. A családokra mintegy háromezermilliárd forint jut jövőre, amihez hozzájön a személyi jövedelemadó visszatérítése. Mert a gazdaság teljesítménye ezt nagyon nagy eséllyel lehetővé teszi.

Ma szavaznak arról törvényjavaslatról, amely mindehhez pénzt rendel. Ezt a baloldal Európa legkegyetlenebb költségvetésének nevezi. Csak szólok: odaát még nincsenek hatalmon, de már most kalapoznak… Ha 2022 áprilisában nyernek, nem kérni fognak, hanem elvenni.

(Borítókép forrása: Origo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.