idezojelek

A baloldal rinocéroszbőre

A mai baloldal több mindenben is hasonlít a fent megnevezett négylábúra. Ha képletesen is, de kemény és vastag a bőr az arcukon és gyenge a látásuk.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

Az orrszarvúfélék – vagy régies kifejezéssel rinocéroszok – öt ma élő, nagy testű, afrikai vagy ázsiai páratlan ujjú patás fajt tömörítő rendszertani család. A növényevő orrszarvúk jellemzője a nagy méret, a homlok közepén fejlődő egy vagy két kisebb-nagyobb szaruképződmény, az 1,5–5 centiméteres vastagságú, kemény bőr, valamint a kiváló hallással és szaglással párosuló viszonylag gyenge látás. Elsősorban ez utóbbi tulajdonságuknak tudható be agresszív viselkedésük. Az indiai orrszarvú például több emberrel végez évente Nepálban és Indiában, mint a tigrisek vagy a leopárdok – eddig az idézet a Wikipédiáról.

A mai baloldal több mindenben is hasonlít a fent megnevezett négylábúra. Ha képletesen is, de kemény és vastag a bőr az arcukon és gyenge a látásuk. Kemény a bőr az arcukon, mert úgy sírnak a devizahitelesekért, hogy a kormányzásuk alatt esett bele ebbe az adósságcsapdába egymillió ember. Gyenge a látásuk, mert a valóságból szinte semmit nem fognak fel, a saját maguk által elképzelt párhuzamos világból kiabálnak kifelé. Agresszívek is, fenyegetnek, kiabálnak, egyes kampányrendezvényeken még bántalmazzák is az arra járókat. Egy hatalomváltás után lezárnák a reptereket, alternatív ügyészséget toboroznának, jönnének a vérbírók és eltiltanák a szakmájuktól azokat az újságírókat, aki máshogy gondolkodnak. Ezek vadállati ösztönök. Az emberek többsége ezzel az agresszivitással akkor találkozik, ha jegyet vált valamelyik állatkertbe és benéz a rácsok mögé. Igaz, általában ott nincs vérengzés, de olyan jeleneteket naponta láthatunk a National Geographic Wild című csatorna műsoraiban is.

A vastag arcbőr nagyon sok mindent elbír. Az igazság például könnyedén pereg le róla. Nem fogja a valóság golyója. Gyurcsány Ferenc és bolonddá tett csapata most éppen a nyugdíjasokért sír. Csőstül mondják, hogy magas az infláció, nincs miből megélnie az idősebb korosztálynak, és különben is: az Orbán-kormány tönkretette az országot. Majd erre ráerősítve beúsznak a közösségi oldalaikon a hamvába holt SZDSZ panoptikumának figurái egy rettentően erőltetett videóklip formájában. Lehet, hogy mindezzel a jövőt szeretnék kívánatossá tenni, de valójában a múlt sötét árnyait idézik vissza.

Ne feledjük: akik most, 2021-ben a nyugdíjasokért műkönnyeket ejtenek (nem nehéz, lehet kapni ilyen készítményeket a patikákban), azok az idősebb korosztályról is lenyúzták az utolsó bőrt kormányzásuk idején. Nem telt el úgy egy év, hogy ne emelték volna többször a rezsit, a kamatokat, a megélhetés költségeit, majd végül egy tollvonással elvették a 13. havi nyugdíjat is. Korosztályoktól függetlenül fosztották ki az emberek pénztárcáját. Azt csinálták, amit már a rendszerváltoztatás előtt is láthattunk: felelőtlen és dilettáns politikájuk árát a lakossággal fizettették meg. Ugyanezek a szereplők öltöztek át és próbálják a szavazókkal elhitetni: semmi nem az, aminek látszik. Ez leginkább magukra igaz.

Az Orbán-kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, és emellett fenntartja a nyugdíjprémium intézményét is. Ez utóbbi összege rekordmértékű lesz, mert a gazdasági növekedés is csúcsokat dönt. Sőt a magasabb infláció miatt jön a kompenzáció is, így lesz, aki a szokásos nyugdíj összegének a dupláját veheti a kezébe. Mert a kormány üzenete az: az idősebb korosztály is kiveheti a részét a gazdaság robusztus teljesítményéből.

A balliberális oldal jobban tenné, ha hallgatna. Javaslok nekik egy természetes arctisztítót: a bőrradírt. Kockázat és mellékhatás nélkül használhatják, sem a gyógyszerészüket, sem a kezelőorvosukat nem kell megkérdezniük előtte.

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.