Nagyon várják Steven Gerrardot a magyar Liverpool-drukkerek

A jövő héten a Liverpool ifistáival Magyarországra érkezik a legendás angol exfocista.

Földi Bence
2017. 07. 15. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda óta tudjuk, hogy Steven Gerrard, a Liverpool és az angol válogatott egykori középpályása Magyarországra érkezik. A mindig rendkívül jól értesült FourFourTwo magyar kiadása a honlapján jelentette be, hogy Gerrard a Vörösök U18-as ifjúsági csapatának edzőjeként a jövő hetet a telki edzőközpontban tölti. (Az információt nem volt nehéz megszerezni, hiszen a magyar futball atyaúristene, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György ezt a lapot is szerkeszti.)

A jövő héten több edzőmeccset is játszik a Gerrard vezette Liverpool-ificsapat. Eddig úgy tudni, hogy kedd este hat órától a Hidegkuti Nándor Stadionban mérkőznek meg az MTK második csapatával. A Liverpool kiterjedt magyarországi szurkolótábora egyből mozgásba lendült, és Facebook-eseményt hozott létre, hogy a drukkerek értesüljenek róla: kimennek a meccsre!

„Arra gondoltunk, hogy mindenképpen kilátogatnánk a stadionba, hogy megmutassuk, milyenek is a magyar ’poolosok”

– írta a szervező Red Lads Hungary Liverpool Supporters Club. Az ingyenesen megtekinthető meccs előtt közös gyülekezőponton találkoznak a drukkerek, majd együtt vonulnak a mérkőzés helyszínére. A kommentelők már azon viccelődnek, hogy meglepődnek majd a Vörösök ifistái, amikor a klub „himnuszát”, a You\'ll Never Walk Alone-t zengik majd a Hidegkuti-stadionban.

Nem ez lesz az egyetlen fellépése a Gerrard-féle Liverpool U18-nak Magyarországon. Szombaton ugyanis a néhány száz lakosú Győr-Moson-Sopron megyei községben, Lipóton lesz jelenésük – írta meg a Kisalföld. A Vörösök ellenfele nem más lesz, mint a Rapid Wien korosztályos csapata – méghozzá mind a kettő, ugyanis innen derült ki, hogy az U23-as liverpooliak is Magyarországon lesznek. Ezekre a meccsekre is mennek magyar Liverpool-drukkerek, a Liverpool-szurkolók Magyarországi Egyesülete (Official Liverpool Supporters Club Hungary, OLSCH) tagjai azt tervezik, kiviszik a csoportjuk molinóját is.

Steven Gerrard tavaly november végén jelentette be, hogy felhagy a profi futballal. Ezt követően hosszú cikkben elemeztük a bajnokságot sosem, de sok más kupát nyerő játékos pályafutását, amelyről később infografikát is közöltünk, íme:

Az exfocista az idén januárban lett a Liverpool akadémiájának alkalmazottja, azóta mindenki támogatja, hogy jó edző váljék belőle. Jürgen Klopp, a ’Pool első csapatának német vezetőedzője néhány nappal ezelőtt nyilatkozott róla a sajtónak. „El tudom képzelni, mennyire izgatott, csodálatos munka ilyen remek képességű fiúkkal dolgozni, és azt tenni, ami szerinted számukra a legjobb, új tapasztalatokat szerezni és sokat tanulni – mindezt egyszerre. Fantasztikus időszak lesz ez számára, [ ] és mivel csapatunk következő generációival foglalkozik, szoros összeköttetésben leszünk” – jelentette ki.

Luis Suárez is hasonlóan pozitívan beszélt az edzői ambíciókkal megáldott Gerrardról. „Nem hiszem, hogy gondja lesz az edzősködéssel” – kezdte a Liverpool hivatalos honlapjának a minap. Állítása szerint sokat segített neki Steven Gerrard, hogy jobb és nyugodtabb futballistává váljon, mint mondta, sokaknak követendő példa.

Gerrardnak Magyarországról is szép emlékei lehetnek. Egyrészt ő is járt Budapesten a Liverpoollal, amikor a Debrecennel kerültek össze 2009-ben a Bajnokok Ligájában. Emellett a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon leégő angol labdarúgó-válogatott első vb utáni meccse egy Magyarország elleni barátságos mérkőzés volt. Gerrard duplázott – a második találatot szép cselek előzték meg –, ezzel nyertek az angolok 2-1-re.

A Goal.com ezt a meccset Gerrard legszebb válogatottbeli pillanatai közül a negyedik helyre sorolta. Ha a Liverpool-drukkereken múlik, a 114-szeres válogatott, BL-győztes középpályás továbbra is szép emlékeket őrizhet majd Magyarországról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.