Vidéken még szelfizni is lehetett Gerrarddal

A Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton könnyebben oda lehetett férkőzni a Liverpool exfocistájához, mint Budapesten.

Földi Bence
2017. 07. 23. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten Telkiben edzőtáborozott a Liverpool U-23-as és U-18-as csapata is, ami azért mozgatta meg igazán a Vörösök hazai rajongóit, mert utóbbi alakulatot a \'Pool Bajnokok Ligája-győztes játékosa, a klub legendája, Steven Gerrard edzi.

Kedden a Hidegkuti Nándor Stadionban csak az U-23-asok léptek pályára, ott kissé felemásan zárult a drukkerek találkozója Gerrarddal, hiszen az exfocista a VIP-páholyból integetett néha nekik, de autogramot osztogatni vagy fotózkodni nem ment le hozzájuk. Én is kinn voltam az MTK II. elleni meccsen, beszámolóm itt olvasható:

A \'Pool korosztályos csapatainak volt még egy fellépése ezen a héten Magyarországon, ám magam sajnos nem tudtam elmenni, így beszámolókra hagyatkozhatom. A Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton előbb az U-23-asok győzték le a Rapid Wien hasonló korosztályú alakulatát 3-1-re, majd a Gerrard vezette U-18-asok nyertek a bécsiek U-19-es futballistái ellen 6-2-re.

A Liverpool Szurkolók Magyarországi Egyesülete (OLSCH) oldalán olvasható poszt szerint a faluban könnyebb volt Gerrard közelébe férkőzni, mint a Hidegkutiban (igaz, míg az MTK stadionjába ingyen be lehetett jutni, Lipóton volt belépő). A cikket jegyző Magassy Soma, az OLSCH fotósa a lelátóról kezdte nézni a meccseket, majd gondolt egyet és átsomfordált a szemközti oldalra, a kispadok mögé.

„Még mindig nem értem, hogy hogyan keveredtem oda és miért nem szólt senki ezért, de a találkozó első félidejét a kispad mellett állva, Gerrardtól mindössze 1,5-2 méterre néztem végig. A mester minden utasítását, szavát hallottam, és helyenként még értettem is. Egyszerűen nem tudom szavakba önteni azt az érzést, amit akkor átéltem”

– írta Soma, aki arról is beszámolt, hogy a meccs előtti bemelegítés során a pályára rohanó kissrácok mezét szignózta is a legendás exfocista. A pálya mellett várakozóknak azonban azt mondta, csak a meccs után ad majd aláírásokat – egy, a lelátón ülő ismerősöm szerint ez végül nem történt meg. Soma ugyanakkor szerencsés volt, mert a meccs után tudott készíteni egy szelfit azzal az emberrel, aki miatt megszerette a Liverpoolt (mint azt lapunknak elmondta, csak néhány embernek dedikált, akik el tudták kapni a buszhoz tartó futása közben):

Sőt, a Vörösök sajtósával való egyeztetést követően volt lehetősége végighallgatni a Liverpool korosztályos csapatainak itteni tartózkodása alatti egyetlen interjút is, amelyben az U-18-asok másodedzője, Tom Culshaw így fogalmazott:

„Az edzőtábor remekül sikerült számunkra, a létesítmények megfelelőek a szezon ezen szakaszában, a pályák és az konditermek remek minőségűek. A játékosok nagyon jól érezték magukat. [ ] Budapesten volt egy kis városnézés a számukra, így egy kicsit jobban megismerkedhettek a helyi kultúrával és a nevezetességekkel, és pályán kívül remek lehetőségük volt a kikapcsolódásra itt, Magyarországon. [ ] Mielőtt ide jöttünk, tudtuk, hogy külföldön is hatalmas szurkolói közösségek találhatóak. Nagyon jó érzés, hogy ennyien kilátogattak, és a játékosok számára is nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőség, hogy közönség előtt játszhatnak.”

Arra a kérdésre, hogy visszatérnek-e még, Culshaw azt válaszolta, erről még Liverpoolba való visszatérésük után kell egyeztetniük, de mivel minden körülmény megfelelő volt, szavait így zárta:

„lehetséges, hogy a következő szezonban visszatérünk.”

Reméljük, valóban így lesz, és akkorra már számítani is fognak a hazai Liverpool-drukkerek komoly számára és szerveznek egy közönségtalálkozót is. Ez ugyanis fájóan hiányzott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.