Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Balliberális településeken nyomoz a VPOP

Egy SZDSZ-es és egy MSZP-s vezetésű önkormányzatnál is jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának illetékes nyomozó hivatala. Gyanúsítottja egyelőre egyik ügynek sincs.

2008. 12. 25. 8:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább nyomoz a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) Dél-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala az úgynevezett dél-dunántúli pályázati ügyekben. Az ügyben négy magánszemély, köztük Fehérvári Tamás fideszes országgyűlési képviselő először a Legfőbb Ügyészséghez fordult. Onnan az ügy először a Tolna Megyei Főügyészséghez, majd a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szekszárdi Városi Ügyészséghez került, amely elrendelte a nyomozást. A négy magánszemély dombóvári önkormányzati közpénzekkel való visszaélés, hazai és uniós források valótlan tartalmú nyilatkozattal történő lehívása miatt tett ismeretlen tettes ellen feljelentést. Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere egyébként az MSZP dombóvári szervezetének elnökhelyettese és a párt Tolna megyei területi szövetségének elnökségi tagja.
Sipos Jenő, a VPOP szóvivője érdeklődésünkre közölte: jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének gyanúja miatt a nyomozás jelenleg is tart. – Gyanúsítás nem történt, az ügyben felmerülő adatok, információk, bizonyítékok függvényében további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges – tette hozzá. Mint korábban megírtuk, uniós pénzek érintettsége miatt az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálódik az ügyben.
Szintén jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala a szigethalmi útfelújítással kapcsolatban. Fáki László, a település polgármestere az SZDSZ tagja. Az ügy előzménye, hogy feljelentést tett a rendőrségen Horváth László, a helyi MIÉP-alapszervezet tagja, miután a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának vizsgálata két, pályázati pénzből épült út esetében is komoly eltéréseket mutatott ki. A szigethalmi önkormányzat a két út felújítására összesen több mint 32 millió forintot nyert el a Pest Megyei Területfejlesztési Tanácstól.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya 2008. május 23-án döntött úgy, hogy az ügyet nyomozás lefolytatására átteszi a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatalához. Előzőleg egy korábbi feljelentés nyomán hűtlen kezelés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen már nyomozást kezdett a rendőrség Szigethalmon, ahol az önkormányzat korábban részben engedély nélkül, késve, ráadásul a tervektől több helyütt eltérve újíttatta fel a település úthálózatát.
Horváth László tájékoztatása szerint újabb gondok merültek fel a helyi útfelújítással kapcsolatban, mert ott, ahol az út az előzetes tervekhez képest keskenyebbre épült meg, az NKH a meglévő forgalmi rend felülvizsgálatára kötelezte az önkormányzatot. – Ez azt jelenti, hogy a szóban forgó utak nem alkalmasak a kétirányú forgalomra – fűzte hozzá. A VPOP tájékoztatása szerint ebben az ügyben sincs egyelőre gyanúsított. – Az esetleges büntetőjogi felelősséget megalapozó szükséges nyomozati cselekmények elvégzése folyamatban van, gyanúsítás ezen időpontig nem történt. Az ügyben felmerülő adatok, információk, bizonyítékok függvényében a nyomozás további folytatása várható – jegyezte meg Sipos Jenő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.