Súlyos romániai bűnesetek

Újabb erőszakos bűncselekmények borzolják a kedélyeket Romániában. Az erdélyi Gyulafehérvárnál egy 17 éves lány feldarabolt holttestére bukkant a rendőrség, Vajdahunyadon pedig ismeretlenek főbe lőtték egy zálogház alkalmazottját.

2007. 12. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erőkkel nyomoz a román rendőrség annak a vajdahunyadi zálogházi rablásnak az ügyében, amelynek egyik elkövetője hétfőn főbe lőtte a bolt alkalmazottját. A tettesek – egy férfi és egy nő – felfegyverkezve hatoltak be az erdélyi város egyik központi zálogházába. Az előbbi figyelmeztetés nélkül rálőtt az üzlet elárusítónőjére, akinek emiatt annyi ideje sem volt, hogy beindítsa a vészjelzőt. A rablópár másfél kilogramm aranynyal távozott a helyszínről. A nyomozók egyelőre sötétben tapogatóznak, mivel a zálogházi kamerák felvételei alapján nem sikerült azonosítani a tetteseket. A 21 éves áldozat – akinek a homlokán behatolt lövedék a bal füle mögött távozott – túlélte a támadást, de egyik szemére megvakult.
Még nehezebb a dolguk a román rendőröknek annak a szintén vajdahunyadi fiatal lánynak a szörnyű halála ügyében, akinek feldarabolt holttestére a napokban, Gyulafehérvár környékén bukkant rá egy horgász. A 17 éves diáklány fejét, egyik karját és lábszárát egy zsákban, többi testrészét pedig a Maros-parton szétszórva találták meg. A gyilkosság indítéka ismeretlen.
Romániában egyébként az elmúlt években folyamatosan nő az erőszakos bűncselekmények száma: tavaly 438 emberölést, 1100 nemi erőszakot és több mint négyezer rablást jegyeztek országszerte; a fegyveres fosztogatások száma csaknem hétszázzal növekedett egy év alatt. Tegnapi híradás szerint a kelet-romániai Neamt megyében öt férfit vett őrizetbe az ügyészség, miután megerőszakoltak egy 14 éves lányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.