Kész Zoltánt sem engedték be a Kossuth térre

A független országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett az ügyben Pintér Sándorhoz és Trócsányi Lászlóhoz.

Földi Bence
2016. 10. 25. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNO információi szerint Kész Zoltán független országgyűlési képviselőt sem engedték be vasárnap az október 23-i megemlékezésre a Kossuth térre.

Megkerestük az ügyben a képviselőt, aki elmondása szerint délelőtt 11 óra körül sétált a tér környékén a gyermekével. „Csak be akartunk sétálni a Kossuth térre” – mondta Kész Zoltán, azonban feltartóztatták őket a legtöbb fideszes rendezvény biztosításáért felelős Valton Security biztonsági őrei. Amikor ennek okát tudakolta, a biztonsági őrök főnöke azt mondta Kész Zoltánnak, hogy senki sem mehet be a térre.

„Kérdeztem, hogy esetleg műveleti területről van-e szó, s mondtam, hogy országgyűlési képviselői igazolvánnyal szeretnék bejutni. Mondta, hogy ne is erőlködjek”

– mesélte az MNO-nak Kész Zoltán, aki nem akart balhéba keveredni a gyermekével az oldalán, ezért inkább úgy döntött, írásbeli kérdést nyújt be az ügyben. Pintér Sándor belügyminiszternek és Trócsányi László igazságügyi miniszternek is ugyanazokat a kérdéseket tette fel. Kész állítása szerint a Kossuth tér 23-a délelőtti lezárása nemcsak az ideiglenes színpad építési területére, hanem a nézőtérre is vonatkozott. Arra volt kíváncsi, hogy a lezárás jogszerű volt-e?

„Megfelelt-e a törvényeknek, hogy a térre a személyazonosságát igazoló országgyűlési képviselőt sem engedtek be, vagy a kritikus hangoktól tartó hatalom túlkapásának lehettünk tanúi? Jogszerű-e, hogy egy őrző-védő vállalkozás korlátozza az állampolgárok – szűkebb értelemben véve –, az országgyűlési képviselők mozgását?” – áll Kész írásbeli kérdésében, amelyekre november 11-e délután kettő óráig kell választ adnia Pintér Sándornak és Trócsányi Lászlónak.

###HIRDETES2###

Beperli a Miniszterelnökséget Juhász Péter, az Együtt alelnöke, mert nem engedték be a október 23-ai Kossuth téri megemlékezésre, ahol Orbán Viktor kormányfő mondott ünnepi beszédet (noha az ünnepséget nem a Miniszterelnökség, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezte). Juhász persze nem meghallgatni akarta a miniszterelnököt, hanem kifütyülni, ahogy többen is megtették, és részt vettek az általa meghirdetett ellenzéki akcióban.

A vasárnapi ünnepen nem sikerült balhé nélkül emlékezni – sem tiltakozni –, például megütötték Ungváry Krisztián történészt, aki szintén a sípoló-fütyülő tömeg tagja volt a megemlékezés alatt. A téren számos más atrocitás is történt. Ungváry később lapunknak is nyilatkozott.

Október 23-ai beszámolónkat ide kattintva olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.