Vona Gábor: Az Orbán-terv a kivándorlás szimbóluma

A Jobbik elnökének elege van a törzsi háborúkból, noha elismerte, hogy ő is részesük volt.

MN
2017. 10. 23. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki elől menekülnek ma a fiatalok? – tette fel a kérdést ünnepi beszédében Vona Gábor. Azt mondta, ha van Soros-terv, van Orbán-terv is, amely arról szól, hogy a magyaroknak el kell menniük, mert nem tudnak boldogulni. Leszögezte, hogy ha Soros György neve és a Soros-terv a szimbóluma a bevándorlásnak, Orbán Viktor neve és az Orbán-terv a szimbóluma a kivándorlásnak.

Szükség van modern, huszonegyedik századi egészségügyi ellátásra és modern oktatási rendszerre – megfogalmazása szerint ez része a Vona-tervnek, amelynek teljesülését a magyar emberekkel, a kormányváltást akaró többséggel érnék el. Vona-tervként hivatkozott arra, hogy Magyarországot meg kell védeni a migrációtól, a kormányt le kell váltani, a tagjait pedig kíméletlenül el kell számoltatni. Elképzeléseinek része Magyarország felzárkóztatása – folytatta, jelezve: ehhez részt kell venni az unió jövőjéről szóló vitában, és el kell érni az európai béruniót. 

Vona Gábor október 23-án délután a Corvin közben mondott beszédet, ahonnan aztán a Magyar Rádió épülete felé indult el a néhány száz fős tömeg, hogy meghallgassa Murányi Levente 1956-os elítélt, jobbikos politikus beszédét.

Erről videónk itt:

A Jobbik elnöke kiemelte: az egész történelmünk valójában nem más, mint folyamatos szabadságharc. A magyar szabadságért harcoló hőseink nem csupán a külső hatalmaktól, de a belső hatalmaskodók elnyomásától is megvédték a magyarságot. Úgy véli, nem elég csupán emlékezni: „mindazt, amiért ezek az emberek éltek vagy adott esetben meghaltak, össze kell vetni a jelennel”.

Kiemelte, hogy ma nem a külső hatalmak a legveszélyesebbek, hanem az, hogy a jelenlegi kormány a „szabadság legádázabb ellenfele”.

„Az a jelszavunk, hogy magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel” – így Vona Gábor. Mint mondta, őt már nem az érdekli, mi választ szét, hanem az, hogy mi köt össze. A kiegyezés 150. évfordulója van, és kevés szó esik erről, itt az ideje, hogy ne a pusztító energiák fogjanak össze – szögezte le. „Ebből elég, nem érdekel, hogy ki a jobb- és ki a baloldali, nem érdekel, hogy ki a mérsékelt és ki a radikális, nem érdekel, hogy ki a konzervatív és ki a liberális” – jelentette ki.

Mint fogalmazott: „A szakadék szélén fogjuk meg egymás kezét, és meneküljünk. Én is része voltam szekértáborharcoknak, törzsi háborúknak, lövészárokból való lövöldözésnek. Ebből szálltam ki, szálltunk ki mi, jobbikosok.”

Az ellenzéki párt elnöke azt üzente: „2018 áprilisában le fogom váltani Orbán Viktort, és a Jobbik le fogja váltani a Fideszt.” Kiemelte, hogy mindig az nyúl aljas eszközökhöz, aki fél – Orbán Viktor pedig fél, és gyenge.

A központi rendezvények a Kossuth Lajos téren kezdődtek, ahol Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében ünnepélyesen felvonták Magyarország lobogóját. Orbán Viktor a Terror Háza Múzeumnál mondott beszédet, az eseményről készült tudósításunkat itt olvashatják.

Mint ismeretes, elmaradt a Gulyás Márton nevéhez köthető Közös Ország Mozgalom délutáni, Kossuth téri rendezvénye, amelyen egy színpadra álltak volna az ellenzéki pártok képviselői. A Változást és igazságot 2018-ban! elnevezésű megmozdulást a rossz időre való tekintettel mondták le. Igaz, az LMP és a Momentum már korábban jelezte, nem vesz részt az eseményen. A DK és az MSZP csak a sajtóból értesült a programváltozásról. Egyébként az ellenzéki pártok rendeztek önállóan, illetve más pártokkal és szervezetekkel közös megemlékezéseket, koszorúzásokat – ezekről itt olvashat bővebben.

A forradalom és szabadságharc hatvanegyedik évfordulója alkalmából számos programmal várják a családokat, az érdeklődőket, a megemlékezőket. Az ünnepnapon ingyen látogatható az Országház, ahol az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát. A fővárosban napközben ’56-os játék- és dokumentumfilmeket is vetítenek majd a Corvin, a Tabán, valamint a Kino Cafe Moziban. Este szabadságkoncertet tartanak a Millenárison, ahol mások mellett fellép a New Level Empire és a Margaret Island.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.