időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Tarlós István: Karácsony Gergelyék kétségbeesésükben hazudoznak

Baranyai Gábor
2019.07.11. 06:14
Tarlós István: Karácsony Gergelyék kétségbeesésükben hazudoznak

Tarlós István az 1-es villamos meghosszabbítása átadása után tegnap megnyitotta a Demszky-érában bezárt, most egy év alatt felújított Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőt. A főpolgármester arra is reagált, hogy Karácsony Gergely és kampánycsapata igyekszik a most átadott fejlesztéseket a 2010 előtti liberális városvezetés javára írni.

– Karácsony emberei most már a nyílt hazugságoktól sem riadnak vissza – jelentette ki Tarlós István a Magyar Nemzetnek. A főpolgármestert arról kérdeztük, hogy Karácsony Gergely és pártja, a Párbeszéd az elmúlt napokban kiadott sajtóközleményeiben a budapesti lakás­árak növekedését is a főváros terhére rója, illetve a 2010 utáni sikeres nagyberuházásokat a korábbi liberális főpolgármesterhez, Demszky Gáborhoz köti.

– Kijelentéseik a vicc kategóriájába tartoznak. Az ingatlanárak alakulásához nincs köze a főpolgármesternek. Ami pedig a budai fonódó villamos kialakítását illeti, 2010 előtt Demszkyéknek nemhogy tervük nem volt, de egy görbe vonalat sem húztak meg a vonal kapcsán. Az utasok nagy megelégedésére kialakított villamoskapcsolatot 2010 után találták ki, tervezték meg és építették fel – emlékeztetett Tarlós István. Azt is megjegyezte: a baloldal főpolgármester-jelöltje részéről legutóbb ugyan ilyen hazugság volt, amit a 3-as metró légkondicionálása kapcsán összehordtak. A főpolgármester szerint Karácsony és csapata gyerekes hazugságokba bonyolódik, ami annak a jele, hogy kétségbe vannak esve, amire az általa vezetett kerület, Zugló gazdálkodása miatt minden okuk megvan.

Tarlós István akkor is Karácsony és kampánystábjának kijelentéseire utalt, amikor kedden, az 1-es villamos új, Etele térig tartó 1,7 kilométeres szakaszának és megújult környezetének átadásán ironikusan úgy zárta beszédét: „Így tettük tönkre Budapestet.”

A városvezető a 2010-ben elindított, a Palatinust és a Rudast is érintő fejlesztési programot méltatta
Fotó: Teknős Miklós

A főpolgármester tegnap a felújított Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőt adta át, amely közel két évtizedes Csipkerózsika-álom után éledt újjá. A Demszky Gábor főpolgármestersége idején, 2001-ben bezárt strand, majd a 2005-ben megszűnt gyógyfürdő rekonstrukciója több mint hárommil­liárd forintból valósult meg. Tarlós István az átadási ünnepségen elmondta: Budapest egyetlen jódos-sós vizű gyógyfürdőjének felújítási munkálatai 2018 elején kezdődtek, a felújítás során egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőt alakítottak ki. Modernizálták a helyi védelem alatt álló kupolás áltörökfürdőt, és egy 4300 négyzetméteres új épülettel is bővült a létesítmény. A főpolgármester kiemelte: a rekonstrukció a fővárosi önkormányzat 2010-ben elindított fürdőfejlesztési programjának része, aminek eredményeképpen már megújult, illetve bővült a Palatinus, a Rudas, a Lukács, a Pascal vagy például a Csillaghegyi strand.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója elmondta: a régi épület mintegy nyolcszáz négyzetméternyi területe 4300 négyzetméter fedett fürdővel egészült ki a rekonstrukció során. Közölte, a fürdő déli, hátsó része még zárva marad, annak fejlesztésén még gondolkodnak.

– A forgalom függvényé­ben döntik majd el, hogy ezen a területen mi valósuljon meg – tette hozzá. Szőke László szólt arról is, hogy a BGYH jelenlegi menedzsmentje 2010 végén kezdte meg tevékenységét, előtte a cég évente hatszázmillió-egymilliárd forint veszteséget termelt hosszú éveken keresztül, ezzel szemben cég tavalyi, 2018-as adózás előtti eredménye már 4,3 milliárd forint volt úgy, hogy a működéséhez nem kap sem fővárosi, sem állami támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.