A minisztérium együttműködést kínált a Magyar Tudományos Akadémiának

Meglepő a Magyar Tudományos Akadémia közleménye, mert az Emmi 2017-ben, Csépe Valéria akadémikussal egyetértésben, be akarta vonni az MTA-t a NAT megújításába, ettől azonban az MTA visszalépett.

Forrás: MTI - OS2020. 02. 11. 16:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meglepő a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) legfrissebb közleménye, mert az Emmi Oktatásért Felelős Államtitkársága 2017-ben, Csépe Valéria akadémikus asszonnyal egyetértésben, be akarta vonni az MTA-t abba a projektbe, amely a NAT megújítását is célozta, ettől azonban az MTA visszalépett.

Meglepő azért is, mert a Csépe Valéria akadémikus irányításával készült anyagot a rendkívül széles szakmai és társadalmi egyeztetése során az MTA is véleményezte, és több javaslatuk be is került a módosított NAT-ba. Látni kell, hogy míg a módosított NAT-ot csupán néhány, kevés taggal rendelkező balliberális szervezet bírálja, addig a megújított alaptantervet nagyságrenddel nagyobb szervezetek és a közvélemény legnagyobb része támogatja.

A NAT vállaltan hazafias, gyermekközpontú, tanárbarát és 21. századi. Az a cél, hogy a magyar diákok az iskolában megismerjék a nemzeti kultúrájukat, jobban értsék a történelmi és természettudományi összefüggéseket, eredményesebben tanuljanak nyelveket, az iskolában életképes tudást szerezzenek” – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.