időjárás 6°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Bezártak vendéglátóhelyek és a kisboltok Csehországban

Forrás: MTI
2020.03.14. 08:54

Újabb szigorú intézkedést vezetett be Csehország: minden kiskereskedelmi egységet és vendéglátóhelyet zárva kell tartani, már szombat reggel sem nyithatnak ki. Ez alól csak a szupermarketek, a benzinkutak, a gyógyszertárak, az elektronikai cikkeket, valamint az állateledelt árusító boltok és az újságárusok a kivételek.

Ezek az intézkedések legalább tíz napig érvényesek a kormány döntése szerint.

Pénteken napközben Andrej Babis miniszterelnök kormánya rendkívüli ülése után bejelentette: külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre az új típusú koronavírus terjedése miatt. Kivételt ez alól csak azok az idegen állampolgárok képeznek, akiknek tartós lakhelyük van Csehországban, vagy kilencven napnál hosszabb tartózkodásra feljogosító vízummal rendelkeznek.

A korlátozások nem érintik a kamionos teherszállítást, a kamionsofőröket, a pilótákat a szolgálatban lévő vasutasokat, valamint az egészségügyi dolgozókat.

Csehországban szombat reggel 150 fertőzöttet tartottak nyilván.

Koronavírus a világban

Japán tudósok: Két év alatti gyermekek ne hordjanak maszkot!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.