Ezen most életek múlhatnak!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni: mindenki maradjon otthon!

Juhász Attila
2020. 03. 18. 15:36
null
Budapest, 2020. március 16. Járókelõ maszkban a Kossuth Lajos utcában Budapesten 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány miatt a fõváros utcáin, közterein szinte nincsennek turisták és a helyi lakosok is jóval kevesebbet tartózkodnak a közterületeken. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban – különösen a koronavírus-járvány kezdete óta – jellemzően a virtuális térben történtek, az ellenzéki áskálódás, a bizalmatlanság gerjesztése aggasztottak, most viszont sajnos a jelek szerint itt-ott a való életben is felütötte, felüti fejét az emberi felelőtlenség.

Az ablakból Budapest utcáira kitekintve továbbra is látni a közterületeken cél nélkül bóklászó embereket, nem is keveset.

Olyanra is van példa sajnos, hogy idősek hárman-négyen megállva, egymáshoz nagyon közel tartózkodva beszélgetnek.

Felnőtt emberektől ez ma több mint felelőtlenség, hiszen a kormány, az egészségügyi hatóságok, az Operatív Törzs folyamatosan azt kéri, hogy akinek nem fontos, ne menjen ki, maradjon otthon!

A kezdeményezéshez pedig már rengetegen csatlakoztak, például az olimpiai bajnok, világcsúcstartó mellúszó, Gyurta Dániel is.

Mivel a betegség terjedésének megakadályozására pillanatnyilag ez a leginkább hatékony módszer, mindenkinek érdemes a hatóságokra, a józan gondolkodású és felelős közszereplőkre hallgatniuk, az ilyen-olyan célból, saját önös érdekből, feleslegesen hangulatot keltők szavait, mondatait pedig kéretik el sem olvasni, meg se hallani, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyni!

Ezen most életek múlhatnak!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.